BBC Türkçe'nin haberine göre, Emily Holmes görsel oyunların işe yaradığını söylüyor ve "Tetris'in renkleri, şekli ve hareketleri çok ilgi çekici" diyor. Oyunun çekimi o kadar güçlü ki bazı kişiler oyunu oynadıktan sonra hayallerinde ve rüyalarında düşen bloklar gördüklerini söylüyorlar. Bu olgu 'Tetris etkisi' olarak biliniyor. Tetris'in aşağıdaki sorunlara yardımcı olabileceği düşünülüyor:
8 2
Holmes, Tetris terapisinin travmatik olayların etkisini azaltabileceğine ilişkin bir çalışma yayımladı. Profesörün Oxford Üniversitesi'ndeki ekibi, İngiltere'deki büyük bir hastanenin acil servisine kaldırılan trafik kazası geçirmiş şok halindeki hastalarla bir çalışma yürüttü. Hastalardan önce kazayı görselleştirmeleri istendi, ardından kendilerine Tetris verildi. 20 dakikalık oyunun kazanın yol açtığı rahatsız edici anıları durdurmaya yardımcı olmakta yeterli olduğu belirtiliyor.
8 3
Profesör Holmes, "Bulgularımız travmadan hemen sonra görsel olarak talepkar bir faaliyetle meşgul olmanız halinde, bu durumun anıyı güçlü bir şekilde bloke etmeye ya da bozmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor" diyor. Profesöre göre, travmatik olaydan sonra müdahale etmek için yaklaşık 6 saatlik bir vakit var. Çalışmaya göre Tetris terapisinden faydalanan hastalar kaza anlarını, terapi görmemiş hastalara göre daha az hatırlarına getiriyor. Bu çalışmanın 71 kişi üzerinde yapıldığını söyleyen Profesör Holmes, terapinin yaygınlaştırılması için daha büyük çapta araştırma yapılması gerektiğini kaydediyor.
8 4
İngiltere'deki Plymouth ve Avustralya'daki Queensland Teknoloji Üniversiteleri'nden bilim insanları, Tetris oynamanın insanların canlarının kahve, sigara ve alkol çekmesinin önüne geçebileceğini söylüyorlar. 31 öğrenci üzerinde bir deney yaptılar. Öğrencilerden gün içerisinde uyuşturucu, yiyecek ve içecek ile egzersiz ve seks istemlerini derecelendirmeleri isteniyor. 15 öğrenciye Tetris oyunu veriliyor. Tetris oyunu oynayan öğrencilerin bu isteklerinde azalma olduğu belirtiliyor.
8 5