Üzüm çekirdeğinin varise etkisi Doktor Masquelier ve meslektaşları, üzüm çekirdeğinin varis üzerindeki etkisini doğrulayan dokuz deney yapmışlar. Bununla birlikte çekirdek, göz kamaşması, gece körlüğü, maküler dejenerasyon gibi göz sorunlarının; saman nezlesi, alerji ve burun kanamalarının tedavisinde de kullanılmış.
9 2
Gözlere faydası Fransa'da 100 denek üzerinde yapılan iki ayrı araştırmada 5 hafta boyunca günde 200 miligram üzüm çekirdeği verildi. Parlak ısılara maruz kaldıktan sonra görme keskinliğine yeniden kavuşma durumunu artırdığı ortaya çıktığı görüldü. Başka testlerde üzüm çekirdeği ürünün, bilgisayar ekranı karşısında çalışmanın neden olduğu göz gerilimi, miyop kişilerde retinanın işlevini ve duyarlılığını düzelttiği ortaya çıktı.
9 3
Ağrılar üzerinde etkisi 1995 yılında İtalya'da yapılan bir araştırmada 150 miligramlık üzüm çekirdeğinin ağrıyı, yanma karıncalanma hissini ve atardamarların şişme derecesini azaltmada, yaygın olarak kullanılan bir ağrı kesiciden daha çok etkili olduğu görüldü.
9 4
Yüksek tansiyona yararlı Üzüm çekirdeğinin tansiyonu düzenlemeye yardımcı olduğu belirtiliyor. Araştırmalara göre, yüksek tansiyonlu insanlar zayıf kılcal damarlara sahipler. Bu da onların kılcal damar kanaması geçirme ve göz retinasındaki kan damarlarının yırtılma olasılıklarını artırıyor. Dr. Miklos Gabor'un araştırmasında, üzüm çekirdeğinin yüksek tansiyonlu deneklerde kılcal damarları güçlendirdiği görülüyor.
9 5