-Beyine giden ve gelen sinir sinyallerinin hızı saatte 273.6 km’ye ulaşabiliyor. Beynimizin olaylara ve acıya anında tepki vermesini bu açıklıyor. -Beyin 10 Watt'lık ampul kadar enerji tüketiyor. Bu enerjiyi uykuda da harcıyor. -Meydan-Larousse'un 5 katı kadar bilgi depolayabiliyor beyin. Bilim adamları bu kapasitenin 3 ile 1000 Terabayt arasında olduğunu düşünüyor. 900 yıllık İngiliz Tarih Arşivi’nin 70 Terabayt olduğu düşünülürse beyninizin kapasitesi muhteşem. -Beyniniz vücut ağırlığınızın sadece yüzde 2’sini oluşturmasına rağmen, kandaki oksijenin beşte birini harcıyor. Oksijensiz kalmak bu yüzden öncelikle beyin hasarına neden oluyor. -Beyin sanılanın aksine gece daha aktif çalışıyor. Vücudu kapatınca beyin daha da açılıyor.
8 2
-Bir tel saç, 100 gram taşır. -Her saç kökü hayat boyunca 20 ayrı saç üretebilir. Sarışınların ortalama 146 bin, siyah saçlıların 100 bin, kahverengi saçlıların 100 bin ve kızıl saçlıların 86 nin saç kökü bulunur. -Saç ömrü 3-7 yıldır. Her gün saç kaybetmenize rağmen, saç telinin ömrü, kopartılmazsa 7 yılı buluyor. -Vücutta her santimetrekareye düşen tüy sayısı şempanzeninkiyle aynı. Ama insanların tüyleri çok daha açık renklidir. -En hızlı yüz tüyleri uzar. Bir erkek ömür boyu tıraş olmazsa sakallarının boyu 10 metreyi bulur.
8 3
-İnsan kalbinin basıncı, kanı 10 metre yükseğe fışkırtabilir. -Kadınların kalbi erkeklerden daha hızlı çarpar. -Midenin iç çeperi 3-4 günde bir yenileniyor. Yoksa mide asidi iç çeperi eritir. Mide, dalak, bir akciğer, bir böbrek, karaciğerin yüzde 75'i, bağırsakların yüzde 80'i olmadan insan yaşayabilir. -İnsan vücudundaki damarların toplam uzunluğunun yaklaşık 96,500 km olduğu tahmin ediliyor. -Akciğerimizin yüzey alanı bir tenis kortu kadardır. -Böbreküstü bezleri sürekli küçülür. Çok yaşlı insanlarda böbreküstü bezleri görünmez.
8 4
-Derinizin her 2.5 cm2'sinde 32 milyon bakteri bulunur. Çoğu zararsız ve hatta vücut sağlığı için faydalıdır. -Derinizin tüm hücreleri her 27 günde bir yenileniyor. -İnsan dudaklarına kırmızı rengi, derinin hemen altındaki kılcal damarlar veriyor. Bu bir insanın kansız kalınca ya da çok kan kaybedince dudaklarının neden soluklaştığını da açıklıyor. -Soğuk havada dudaklar maviye dönüyor, çünkü kılcal damarlar büzüşüyor, kan oksijen kaybediyor ve rengi koyulaşıyor.
8 5