İnsan vücudu, yeteri kadar su alınmadığında bahsettiğimiz fonksiyonlarını yerine getiremez ve bu da çok ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Ama buraya gelmeden önce, bu akıllı mekanizma, aslında susuz kaldığını bize haber vermek için pek çok işaret veriyor. İşte susuz kaldığınızın dikkate almanız gereken 6 işareti.
8 2
İdrar rengi Yeteri kadar su içmediğinizde, vücudunuz susuz kalır ve bunun en net belirtisi de koyu sarı renkteki idrardır. Çünkü vücut susuz kaldığında kan basıncı düşer ve dokular kurur; böbrekler harekete geçer ve idrarı yoğunlaştırarak ya da idrar üretimini durdurarak kendisini korumak ister.
8 3
Ağız kuruluğu Susuz kaldığınızda ağzınız kurumaya başlar ve diliniz şişer. Bu belirtiyi fark ettiğiniz anda bol bol su içmeye başlamalısınız. Çünkü ağız kuruluğu, susuz kalan bir vücudun ilk belirtilerindendir. Ancak yeterince su içtiğiniz halde bu belirtiyi yaşıyorsanız; mutlaka bir hekime başvurmalısınız.
8 4
Kas krampları Vücudunuz susuz kaldığında, kas krampları ve spazmlar yaşamaya başlarsınız. Vücudumuzdaki elektrolitler kaslarımızın kullandığı demiri şarj eder; vücut susuz kaldığında ise bu elektrolit dengesi bozulur ve bu da sürekli olarak kas kramplarına ve spazmlara neden olur.
8 5