Araştırmaya başkanı Prof. Margaret Morris, hafta içi diyet yapıp, hafta sonu dikkatsizce beslenmenin sağlık üzerinde hiç bir pozitif etkisi olmadığını gösterdiğini söyledi. ‘bu araştırmanın insanlar üzerinde tekrar edilmesi gerekiyor olsa da, hafta içi yediklerine dikkat eden ama hafta sonu dikkatsizce beslenen kişilerin tüm çabalarının boşa gittiğini ortaya koyuyor.! diyen Morris, 16 hafta süren araştırmanın 3 farklı grup üzerinde gözlemlendiğini belirtiyor.
5 2
1. grup denekler yağsız besinlerle beslenirken, 2. grup yalnızca haftanın 3 günü sağlıksız beslendi. 3. grup ise sürekli olarak sağlıksız beslendi. Araştırma sonucunda 16 hafta boyunca yüksek oranda yağ içeren besinler tüketen fare grubunun sonuçlarının, haftada yalnızca 3 gün yağlı yiyecek tüketen grupla benzerlik gösterdiği ortaya çıkmış.
5 3
En fazla kiloyu yağlı beslenen grup alırken, bağırsak mikrobiyotalarında oluşan hasarın aynı olduğu gözlemlenmiş. Araştırma bulgularının ortaya koyduğu bir diğer nokta ise haftada 3 gün yağlı yemlerle beslenen farelerin bağırsak mikrobiyotalarının da obez farelerin bağırsaklarıyla aynı belirtileri göstermeye başlaması.
5 4
Beslenme Uzmanı Kristen Beck’e göre hafta içi sağlıklı besleniyorsanız, aynı alışkanlığı hafta sonu da devam ettirmelisiniz. Beck, ’Abur cubur, sağlıksız gıdalar söz konusu olduğunda yapabileceğiniz en kötü şey bu besinleri hiç düşünmeden tüketmektir. Eğer çok sevdiğiniz bir atıştırmalık varsa, bu besinleri porsiyon kontrolü yaparak tüketebilir ve yanlarına sağlıklı besinlerle takviye yapabilirsiniz.’ diyor.
5 5