Sağlıklı bir vücutta protein ve amino asit bulunmaktadır. Fakat bu maddeleri vücut kendiliğinden üretemez. Dışarıdan ek besin tavsiyeleriyle vücut bunu almaktadır. İşte vücuda bu maddeleri veren yumurta ve beyaz etten sonra yer fıstığıdır. Günde sadece bir avuç yer fıstığı yemeniz vücudun gerek duyduğu proteininin yüzde 30'unu karşılamasını sağlayacaktır. 

6 2

Yer fıstığı içerisinde barındırdığı oleic gibi doymamış yağ asiti sayesinde damar sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda damarlarda meydana gelen tıkanıklığı da önlemektedir. Vücudun kan düzeyini dengede tutmaya yardımcı olmaktadır.

6 3

Bazı yörelerde yer fıstığı kabukları kaynatılarak tüketilir. Bu su içerdiği biochanin maddesini 4 kat fazla artırır. Bu madde vücuttaki tüm bakteri ve zararlı hücreleri idrar yolu ile söküp atar. Ayrıca yer fıstığı suyu yaraların iyileşmesinde ve ağrıların şiddetini azaltmada kullanılır. 

6 4

Yer fıstığının bir diğer faydası ise metabolizmayı hızlandırarak, zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Yer fıstığı balla karıştırıldığında kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Haftada 3 defa tüketerek obezite riskini de azaltır.

6 5