Yeterince protein tüketmeyince ne olur?

Proteinin hücre yapımında ve onarımında önemli görevleri bulunuyor. Protein ihtiyacınızı yeterince karşılayamamanız sonucunda, bazı sorunlar ortaya çıkmaya başlar. İşte protein eksikliğinin bazı işaretleri…

Konsantrasyon eksikliği Dengeli kan şekeri konsantrasyonu sağlamada önemli bir etken. Protein eksikliği olunca glukoz seviyesi dalgalanmaları beyni de bulanıklaştırıp, konsantrasyonu azaltır. Odaklanma güçlüğüne neden olabilir. Protein, beyne giden enerji akışının düzenlenmesini sağlar. Protein sayesinde enerji akışı süreklilik kazanır ve beyin yorgunluğunun önüne geçilir. Ekmek gibi besinler sadece anlık enerji takviyesi sağlarken, öğünlerde protein tüketmek süreklilik kazandırır.
5 1
Kaslarda zayıflık Kas inşası için protein önemli bir kaynak. Yeterince protein alınmaması durumunda kaslar zayıflar. Kaslardaki zayıflık sonucunda kişi kendini güçsüz hissetmeye başlayabilir. Daha önce kolaylıkla yapılan egzersizlerde zorlanmalar yaşanabilir.
5 2
Saç kökleri Hücrelerin yapı taşı protein. Diğer tüm hücrelerimizde olduğu gibi, saç köklerindeki hücrelerin de proteine ihtiyacı var. Bu saç kaybını önler ve köklerinin güçlü olmasını sağlar. Yeterince protein alınmazsa saç kökleri güçsüzleşir ve saçlar incelir. Ancak saç sorunlarında troid bezi ve diğer sağlık sorunlarının da etkisi olabilir. Buna dikkat etmek yararlı olur. Yani sorunun asıl nedenini ortaya çıkarmak gerekir.
5 3
Sık sık hastalanmak Protein bağışıklık sistemini güçlendirmek, korumak için de bir kaynak. Sık sık hastalandığınızı, enfeksiyonları daha kolay kaptığınızı düşünüyorsanız, bunun nedeni protein eksikliği olabilir. Protein eksikliğinin bir başka belirtisi de şeytan tırnağı. Protein yetersizliğinde ciltte yarılmalar, kırılmalar oluşabilir. Bu yüzden de düzenli olarak şeytan tırnağı sorunu ortaya çıkabilir.
5 4