Zayıflamak için iştahı azaltmanın yolu!

Vücudumuzdaki hormonların bazıları açlık, tokluk hissini ve metabolizma hızını etkiliyor. İşte kilo vermede bazı hormonların etkisi ve bu hormonların kontrolü için öneriler…

Düşük testosteron hormonunu yükseltin! Testosteron erkeklik hormonu. Ancak kadınlarda hiç salgılanmaz anlamına gelmiyor. Erkeklik hormonu testosteron, erkeklerde yüksek miktarlarda kadınlarda ise düşük miktarlarda salgılanıyor. Bu hormonun kadınlarda bulunması gereken normal değerden düşük olması durumunda, kas inşasına etkisi bulunuyor. Yani kilo verme hedefinde engel oluşturuyor.
9 1
Testosteron hormonun normal düzeyin altında olması, daha az kas kütlesine sahip olmak anlamına geliyor. Bu da gün içerisinde, dinlenme sırasında daha az kalori yakmaya neden oluyor. Yakılamayan kaloriler de yağ olarak depolanıyor. Kas kütlesi fazlalaştığında ise dinleme sırasında da daha fazla kalori yakılabilir. Bu yüzden testosteron hormonunu, kadınlarda olması gereken normal değere yükseltmek gerekiyor. Bunun için ne yapılabilir?
9 2
Öneri: Testosteron salgısı için ağırlık egzersizi! Testosteron hormonunun salgılanmasını sağlamak için ağırlık çalışılabilir. Ağırlık çalışmak, testosteron salgılanmasını sağlayacağı gibi, kas inşasına ve yağ yakmaya da yardımcı olacaktır. Ağırlık çalışması 3-4 set halinde, 6-10 tekrar yapılabilir. Bunun dışında destekli barfiks, squat, deadlift gibi hareketler de daha fazla kas lifinin kullanılmasını sağlıyor. Böylece düşük testosteron seviyesi yükseltilebilir.
9 3
Yavaş sindirilen besinlerle uzun tokluk süresi! Besinleri tükettiğiz her dakika, vücudumuzda (kolesistokinin, glukagon benzeri analoğu ve peptit YY) sindirim hormonları salgılanıyor. Bu hormonlar sayesinde besinlerin sindirim yolundaki hareketleri de yavaşlıyor. Yavaş sindirilen besinler daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Böylece aşırı yemeyi de önlüyor.
9 4