Leowenstein The New York Times’a yaptığı açıklamasında, bu araştırmaların seksin ne sıklıkta yaşandığı ile mutluluk arasındaki ilişkisine dair daha fazla bilgi kirliliğine yol açtığını belirtiyor ve bazı şeylerin göz ardı edildiğini savunuyor. En temel sorunlardan birisi olan neyin sebep, neyin sonuç olduğu ile ilişkili önemli bir soruna dikkat çekiyor. Buna ek olarak, belki de bizi mutlu etmede daha önemli faktörler olabilecek gelir durumu, nerede yaşandığı ya da yaş, sağlık gibi faktörlerin göz ardı edilmesi gibi bir durum da ortaya çıkmıştır.
7 2
Araştırma ekibi “Daha çok seks gerçekten daha çok mutluluk mu getirir?” sorusuna bir yanıt aramak ve bu belirsizliğe açıklık, bir çıkış yolu sunmak üzere deneysel bir araştırma yaptılar. Araştırmaya gönüllü 64 çift katıldı. Yaşları 35 ile 65 arasında değişen çiftler, yasal olarak evli ve heteroseksüeldi.
7 3
Deneysel kurguya dayanan araştırmada, önce çiftlerin var olan seks rutinleri ile ne kadar mutlu olduklarını ölçtüler. Ardından çiftleri deney ve kontrol grubu olacak şekilde iki gruba ayırdılar. Bir gruptan seks sıklıklarını iki katına çıkararak daha sık seks yapmalarını istediler. Diğer gruba da seks yaşantılarında hiçbir şey değiştirmemeleri yönünde yönerge verdiler. Örneğin, haftada 3 kez seks yapan bir çiftin bunu haftada 6’ya çıkarması ya da ayda 1 kez seks yapan bir çiftin bunu ayda 2’ye çıkarmasını istediler.
7 4
Araştırma 90 gün boyunca sürdü ve her günün sonunda, araştırmaya katılan çiftler aynı anketi internet üzerinden doldurdular. Bu anket ile araştırmacılar, çiftlerin duygu durumu ve çiftlerin her seks ilişkisinden elde ettikleri doyumu, yani seks ilişkilerinin kalitesini ölçtüler.
7 5