5- Ön sevişmeyi uzatın  ‘When it comes to sex’ anketine göre katılımcıların yüzde 68’i için ‘fiziksel ön sevişme’ kendilerinin ve eşlerinin cinsel tatmininde en önemli ya da ikinci önemli unsur… Dokunma, temas, elle uyarma… Tüm bunlar kadınlar için orgazm kadar önemli. Ön sevişme hem sonraki doyum açısından iyi bir temel oluşturuyor, hem de psikolojik açıdan hazzı arttırıyor.

10 5

6- Cinselliğe davet : Dekolte, seksi iç çamaşırları, seks shop’lardan alınmış 1-2 oyuncak, seksi bir parfüm ya da küçük bir hafta sonu kaçamağı… Tüm bunlar seks yaşamınıza renk katabilir. Ayrıca stresli yaşam ve yoğun tempo seks hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, ten temasının gücünü es geçmeyin ve rahatlatıcı masajlarla seks hayatınızı renklendirin. 

10 6

7-Yönlendirin: Yapılan bir araştırma evli kadınların yüzde 32’sinin ‘Ben hiçbir şey hissetmesem de olur, yeter ki kocam kendini iyi hissetsin’ görüşünde olduğunu ortaya koyuyor. Oysa daha iyi bir seks hayatı için partnerinizi mutlu etmeye çalışmaya odaklanmak yerine, isteklerinizi dile getirmekten çekinmemelisiniz. Unutmayın, yatakta ne istediğinizi sizden daha iyi kimse bilemez!

10 7

8-Egzersiz yapın: Formunuzu korumak ya da karnınızı sıkılaştırmak için olduğu gibi yataktaki performansınızı arttırmak için de egzersizler yapabilirsiniz. Tantra ve Kegel egzersizleri bu konuda size yardımcı olabilir. 

10 8