6- Cinselliğe davet : Dekolte, seksi iç çamaşırları, seks shop’lardan alınmış 1-2 oyuncak, seksi bir parfüm ya da küçük bir hafta sonu kaçamağı… Tüm bunlar seks yaşamınıza renk katabilir. Ayrıca stresli yaşam ve yoğun tempo seks hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, ten temasının gücünü es geçmeyin ve rahatlatıcı masajlarla seks hayatınızı renklendirin. 

10 6

7-Yönlendirin: Yapılan bir araştırma evli kadınların yüzde 32’sinin ‘Ben hiçbir şey hissetmesem de olur, yeter ki kocam kendini iyi hissetsin’ görüşünde olduğunu ortaya koyuyor. Oysa daha iyi bir seks hayatı için partnerinizi mutlu etmeye çalışmaya odaklanmak yerine, isteklerinizi dile getirmekten çekinmemelisiniz. Unutmayın, yatakta ne istediğinizi sizden daha iyi kimse bilemez!

10 7

8-Egzersiz yapın: Formunuzu korumak ya da karnınızı sıkılaştırmak için olduğu gibi yataktaki performansınızı arttırmak için de egzersizler yapabilirsiniz. Tantra ve Kegel egzersizleri bu konuda size yardımcı olabilir. 

10 8

9-Cinsel sağlığınızı ihmal etmeyin: Cinsel isteksizlik, vajinismus, orgazm olamama gibi sorunlar yaşıyorsanız veya partnerinizde sertleşme sorunu, erken boşalma, ağrılı boşalma gibi problemler varsa, bir uzmandan yardım almaktan çekinmemelisiniz. Doç Dr. Haluk Kulaksızoğlu ‘Bütün dünyada yapılan araştırmalar 40-70 yaş grubunda neredeyse küresel olarak her üç erkekten ikisinde cinsel sorunlar olduğunu ortaya koyuyor’ diyor ve ekliyor: ‘Konuşulması oldukça sıkıntı verici cinsel sorunlarla ilgili karşılaştığımız en büyük problemlerden bir tanesi insanların kafasındaki yanlış bilgiler.’ Siz de bilimsel olmayan veriler, kulaktan dolma sözlerle kendinizi yanlış yönlendirmeyin ve bir uzmana danışın. 

10 9