Erkeklerde cinsel organ penisin altında bulunan testislerin iki görevi vardır. Birinci görevi sperm dediğimiz cinsiyet hücrelerin salgılanması, ikincisi ise üremek için fiziksel ve ruhsal uyumu sağlayacak hormonların salgılanmasıdır. Erkek üreme organları yeterli olgunluğa ulaştıktan sonra gece boşalmaları başlar. 

6 2

Bu boşalmalar cinsel rüyalar, dar giysiler giymek, kabızlık, fazla örtünmek ve idrar torbasının fazla doluluğu gibi nedenlerle olabilir. Ergenlikteki gelişmeyle başlayan gece boşalmaları haftada dört kez görülebilir.  

6 3

Erkekte boşalmayı da içine alan orgazm geniş bir kavramdır. Yoğun uyaranlar sonucu beden ile birlikte ruhsal olarak da yaşanan yoğun his ve kasılmaların vücutta meydana gelmesi orgazm olarak tanımlanabilir. Genellikte orgazm olduktan sonra tekrar orgazm olabilmek için yirmi dört saatin geçmesi gerekebilir. Bazı durumlarda bu sürenin aşıldığı da görülebilir.

6 4

Cinsel birliktelikte görülebilen ve toplumda yanlış olarak bilinebilen partneriniz ile aynı anda orgazma ulaşmak ise birlikteliğin uyumu ile alakalı değildir. Cinsel birliktelikte farklı zamanlarda orgazma ulaşılabilir. Genellikle kadınlar erkeklerden daha çabuk orgazma ulaşabilirler. Erkekte ise orgazma ulaşma süresi zamanla uzayabilir.

6 5