Değişime karşı koymayın! Kıyafet zevkinizin zamanla değişmesi gibi yatak odasındaki zevkleriniz ve istekleriniz de değişebilir.

Seks konusunda değişen zevk ve isteklerinizi partnerinizle paylaşın ve onu bu değişiminize ortak edin.

Sizin isteklerinizin zamanla değişmesi gibi partnerinizin de yatakta sevdiği şeyler değişmiş olabilir.
7 2

Çift olarak yakınlık kuracağınız yer yatak odası değildir. Birçok çift aralarındaki ilişkiyi geliştirmek için yatak odasını tercih etse de bu faydalı bir seçim değildir.

İlişkiniz yatak odasının dışında başlar ve seksle beraber gelişir. Şimdi aynı şekilde bu adımları tekrar etmeniz ilişkinizin ve seks hayatınızın yararına olur.

Mahremiyetinizi ve samimiyetinizi yatak odasının dışında geliştirin. Birlikte eğlenin, şakalar yapın ve partnerinize eğlenceli yönünüzü gösterin.
7 3

Partneriniz sizin kadar çok seks istemiyor , kendini her zaman seks yapmaya hissetmiyor diye partnerinizi suçlamaktan vazgeçin. Ya da size dokunmak isteyen partnerinizi bir seks manyağı olmakla suçlayamazsınız.

Bu davranışlar ve istekler kimsenin hatası değil. Öncelikle seks hayatınızın kötü gidişatı için birbirinizi suçlamaktan vaz geçmeli ve bir çift olarak sorunu çözmek için birlikte çaba sarfetmelisiniz.
7 4

Partnerinizle seks hayatınız hakkında konuşmadan önce iki defa düşünmenizde fayda var. Bu kural yalnızca seks konusunda değil herhangi bir konuda anlaşmazlıklarınızı çözmenizde faydalı olacak.

Konuşmanızda sorunun ne olduğuna değil, nasıl çözeceğinize odaklanın. Kendinizi ifade ederken ne düşünüyor ve hissediyorsanız kesin ve net bir şekilde söyleyin.

Yaptığınız konuşmalarda dürüst ve açık olmanız çok önemli. Aksi halde partneriniz sizi sıkıntıya iten durumları öğrenemeyecek ve sizin için problem hep devam edecek.
7 5