– Öncelikle beyninize bir ileti gider ve orada oluşan aksiyon potansiyeli, damarlarınızı genişletir ve bacaklarınıza doğru giden kan akışını hızlandırır. Kan dolaşımının hızlanması, vajinal bölgedeki sıvı salınımı başlatır. 


6 2

Bu sıvıya genelde halk arasında “zevk sıvısı” denir, protein ve aminoasitlerden oluşur. Binlerce sinir ucunun olduğu vajinanın en hassas bölgesi tabiri yerindeyse parıldamaya başlar.



6 3

– Vajinal bölge çevresindeki doku kabarır ve şişmeye başlar. Evet, bu durum aslında kadınlar için minik bir ereksiyon olayıdır. Eğer ereksiyon olayı tamamen gerçekleşirse vajina açıklığı boyutunu 3 katına kadar çıkartabilir. Erekte durumdayken bazı kadınlarda tuvalete çıkma gibi durumlar zorluk çıkartabilir.



6 4

– Vajinanın iç kısmı, yani serviks ya da bir diğer deyişle döl yatağının boynu, seks sırasında penisle ya da herhangi bir seks oyuncağıyla okşanmaya, temas görmeye başlayınca orada bulunan sinir uçları gevşer ve yumuşamaya başlar. Ayrıca seks, ön sevişme sırasında beynin aktifleşen haz bölgesinin aktif olarak kalmasını sağlar.



6 5