Otel rezervasyon durumunu son bir kez teyit edin: Bayram dönemi otellerin ve restoranların en kalabalık misafir ağırladığı dönemlerdir. Bu nedenle onlar için de telaşlı bir dönem başlar. Siz rezervasyonunuzu erkenden yaptırmış olsanız bile kimi zaman firmalar tarafında karışıklık yaşanmış ve rezervasyonunuz atlanmış ya da eksik yapılmış olabilir. Bu nedenle gitmeden birkaç gün önce otel ya da ilgili firma ile iletişime geçerek konaklama detaylarınızı son bir kez kontrol ediniz.

7 2

Merak ettiğiniz restoranlar varsa yerinizi önceden ayırtın: Tatil bölgelerinde öne çıkan birçok restoran sadece sizin tarafınızdan değil birçok kişi tarafından merak ediliyor olabilir. İşte tam da bu nedenle gitmeden birkaç gün önce masanızı ayırtmakta fayda var. Gidince nasıl olsa yer buluruz diye düşünmeyin, ziyaret etmeyi planladığınız yerler için şimdiden masanızı ayırtın, size sadece ne yemek sipariş edeceğinizi düşünmek kalsın.

7 3

Yurt dışı seyahatleri için pasaportunuzu ve vize sürenizi kontrol edin: Uzun tatil dönemlerinde en çok tercih edilen rotalardan biri de yurt dışı tatilleridir. Tabii yurt dışı tatillerinde resmi evrak hazırlığını daha erkenden yapmak gerekir. Eğer pasaportunuzu sık kullanmıyorsanız, evin hangi köşesinde olduğunu bulmak bile başlı başına bir iştir. Bu sebeple pasaportunuzu şimdiden göz önünde bir yere koyun ve vizenizin geçerlilik tarihlerini kontrol edin.

7 4

Havalimanlarındaki yoğunluğa dikkat edin: Yoğunluk sadece otellerde değil, birçok ulaşım kanalında da karşımıza çıkar. Seyahatinize uçak ile gidecekseniz eğer, yurt dışı için uçuşa minimum 3 saat kala, yurt içi için ise uçuşa minimum 2 saat kala havalimanına giriş yapın. Tatilinizin uçağa yetişme stresi ile başlamasına engel olun.

7 5