1- BELGELERİNİZİN KOPYALARINI MUTLAKA DİJİTAL ORTAMA AKTARIN

Yurtdışı tatili demek bir dizi bürokratik belge demek. Yolda başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. O yüzden seyahat bilgilerinizi, pasaportlarınızı ve seyahat sigortası bilgilerinizi taratın ve kendinize e-posta ile gönderin. En kötüsü olursa, elçiliğe ve seyahat şirketlerine kopyaları göstererek işleri kolaylaştırabilirsiniz.

11 2

2- DOĞRU ŞEKİLDE HAZIRLANAN VALİZLER HAYAT KURTARIR

Eğer uçakla bir yolculuk yapacaksanız ve çocuklarınız yanınızdaysa ne kadar az valiz o kadar iyi demektir! Eğer birbiri ardına valizlerinizi aramak istemiyorsanız basit hilelere başvurun ve valiz sayınızı azaltın. Örneğin tüm kıyafetleri vakumlu poşetlere koyarak daha az yer kaplamalarını sağlayabilirsiniz. Ancak uçuş bagaj ağırlık limitlerine dikkat edin. 

11 3

3. ARKA KOLTUĞU ÇARŞAFLA KAPLAYIN

Yurtiçi ya da yurtdışı, eğer seyahatinizi arabanızla yapacaksanız. Çocukların oturduğu arka koltuğu bir çarşafla kaplamanızı önereriz. Başlarda dert olmasa da yolculuk uzadıkça koltuklara dökülen kırıntılar çocukları rahatsız etmeye başlayacaktır. Koltukları temizlemekle uğraşmak yerine çarşafı çıkarıp silkeleyin yeter. 

11 4

4. DÖVİZ STRESİ YERİNE...

Eğer yurtdışı seyahatine gidecekseniz bütün paranızı dövize çevirip yola çıkmak hiç de güvenli bir yol olmaya bilir. Yanınıza az miktarda nakit alıp alışverişlerini kredi kartınızla yapabilirsiniz veya döviz taşımak yerine seyahat çekleri satın alabilirsiniz. Ayrıca kredi kartıyla alışveriş yapmanın para değişiminden daha ekonomik olduğunu da unutmayın!

11 5