-Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. -Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz. -Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonra derin dondurucuda 15 dakika kadar bekleterek tüketebilirsiniz.
8 2
Avokadolu çubuk dondurma tarifi Malzemeler: 3 adet orta boy olgun avokado, 2 yemek kaşığı bal, 200 ml. süt, 1/2 su bardağı sıvı krema, 1/4 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon) -Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın. Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın. -Üzerine süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve sıvı kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın.
8 3
-Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin. -Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin. -Minimum 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz.
8 4
Şekersiz Dondurma Tarifi Malzemeler: 500 ml. krema, 300 gram çilek, 180 gram beyaz çikolata, 30 gram süt tozu -Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp cam bir kaseye alın ve benmari usulü eritin. -Bir sos tenceresi çıkarın ve içine kremayla süt tozunu ekleyip karıştırarak pişirin. -Karışım kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatanın bir kısmını karışıma ilave edip hızlı hızlı karıştırın.
8 5