Genlik, bu tercihin en önemli sebebini Türk halkının heyecanı sevmesi ve sonuç odaklı olması olarak açıklıyor. Beyin “düşündüğü” ile “gördüğü” arasındaki farkı bilmez. Türk halkı yarışmayı izlerken oyunları oynayan yarışmacıyı izlediğinde beynindeki ayna nöronlar vasıtası ile izleyenin de beyindeki aynı bölge aktif oluyor. Bir başka deyim ile; yarışan ile izleyenin aynı beyin bölgelerinin aktif olması, izleme ihtiyacının temel zemini oluşturuyor.
7 2
Oyunlar boyunca salgılanan adrenalin hormonu; güç, heyecan, motivasyon, umut, hırs, mutluluk gibi birçok duyguyu tetikliyor. Biz ise en çok heyecan duygusunu deneyimlemeyi seven bir milletiz.
7 3
Türk halkı olarak “sonuç odaklı”yız. Survivor da nihai sonu olan ve her bölümde oynanan oyunların sonuçları ile biten bir yarışma, bu nedenle hemen sonucu görmek, hızlı ve çabuk yaşamak hoşumuza gittiği için izleme ihtiyacı hissetmemiz de bir diğer etken.
7 4
Yarışmacılar, toplumumuzu oluşturan kişilerin birer aynası. Mikro kozmos olarak toplumumuzu temsil etmeleri; Nagihan özümüzdeki “cesareti”; Serkay özümüzdeki objektifliği ve sakinliği; Efecan ise özümüzdeki “doğal”lığı sembolize ediyor.
7 5