Yaşananlardan sonra babasıyla konuşmadığı söylenen Meghan Markle'ın babasına onu çok sevdiğini söylediği bir mesaj gönderdiği bugün İngiliz gazetelerinde geniş yer burdu. "Seni seviyorum baba" diyerek gönderdiği mesajda müstakbel gelinin babasının sağlığından endişe ettiğini yazdığını ancak yine de onu düğününde görmek istediği yazdığı iddia edildi. 

9 2

Öte yandan, Thomas Markle'ın hastalanmasının bir kamuflaj olduğunu düşünenler de var. Thomas Markle'ın 'Kızın ve kraliyet ailesini utandırmak istemediği' yönündeki açıklamaları zaten baba Markle'ın düğüne gelmek istediği şeklinde yorumlandı. Özellikle para karşılığı fotoğraflarının yayınlanması sonrası Thomas Markle'ın üzerindeki baskılar arttı. 

9 3

İngiliz basını ise yılın düğünü öncesi yaşanan krizden kraliyet ailesini sorumlu tuttu. Düğünden önce Meghan Markle'ın ailesiyle tanışma konusunda isteksiz davranan kraliyet ailesinin skandalı çağırdığı yazıldı. 

9 4

Meghan Markle'ın annesi Doria Radlan daha önce Kanada'da Prens Harry ile tanışmış üçlü birlikte zaman geçirmişti. Ancak Meghan Markle'ın annesi dahil hiç kimse kraliyet ailesinin diğer fertleriyle tanışmadı. Meghan Markle'ın annesi düğüne sadece 3 gün kala İngiltere'ye varacak. Aşırı mesafeli durumun Meghan Markle'ın ailesinde zaten varolan çekişmeleri arttırdığı ve skandalı tetiklediği konuşuluyor. 

9 5