Deniz Seki'nin son halini görenler ve Deniz Seki'nin nasıl zayıfladığını merak edenler için alkali diyetin detaylarını ve örnek alkali diyet listesini hazırladık. Mide ameliyatı sonrası alkali diyet uygulayan Deniz Seki hızla fazlalıklarından kurtuldu. Deniz Seki'yi zayıflatan alkali diyet listesinde önemli olan yasaklı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak. Deniz Seki'nin zayıflamasına yardımcı olan alkali diyet listesinde bu nedenle beyaz şeker, şekerli ve gazlı içecekler, kızartmalar, konserveler, hazır meyve suları, cipsler, kömürde pişmiş yiyecekler, beyaz undan yapılmış besinler, rafine edilmiş tahıllar, katı yağlar, peynir, katkı maddeleri, hormonlu ürünler, kahve, siyah çay, kırmızı et, ton balığı, yapay tatlandırıcılar kesinlikle yasak. 

6 2

Deniz Seki'nin uyguladığı ve 27 kilo vermesine yardımcı olan alkali diyet listesindeki serbest yiyecekler ise şöyle: Taze meyve ve sebze, kuru yemiş. Hayvansal ürünler ise minimum düzeyde tutuluyor. Alkali diyetteki amaç vücudun PH seviyesini dengede tutmaktır. Bu şekilde Deniz seki de 6 ayda 27 kilo vermeyi başardı.

6 3

Deniz Seki'yi zayıflatan alkali diyet listesindeki örnek kahvaltı şöyle: Lor peyniri, salatalık ve diğer yeşillikler. Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı ekleyerek gün içinde sarı ve kırmızı sebzeler rahatça yenebilir. Siyah tuzsuz zeytin, 4 yumurta beyazı ve 1 sarısıyla omlet veya haşlama, az miktarda tereyağı. Keçi, koyun peyniri türleri tercih edilebilir. Bir avokado, limonla (mayonez veya başka sos kullanılmamalı) 2 dilim glutensiz ekmek. Az miktarda üzüm pekmezi ve tahin. Yeşil çay ve bitki çayları. Badem sütü. Badem protein, yağ, kalsiyum içeriği ve yüksek alkali özellikleriyle diğer kuruyemişlerden üstündür. Sütünü yapmak zor gelirse, bir avuç çiğ badem tüketilebilir.Haftada birer gün ceviz ve fındık da kahvaltıya eklenmelidir.

6 4

Deniz Seki'yi zayıflatan alkali diyet listesindeki örnek öğle yemeği ise şöyle: Kahvaltı bittikten 2 saat sonra, 1 adet kafeinsiz, şekersiz kahve. Üzerine 1 bardak alkali su içilmeli. Aşağıdakiler, doyana kadar serbest. Yemekten 20 dakika önce 1 bardak alkali su içilmeli. Her türlü çiğ sebze, salata. Haşlama, buharda pişmiş tüm sebzeler. Tüm çorbalar içilebilir. Her çeşit zeytinyağlı sebze yemeği. Baklagillerin hepsi yenebilir. Balık türlerinin hepsi. Izgara tavuk ya da hindi eti. Salatalar ancak sos olarak sadece limon, zeytinyağı ve elma sirkesi kullanılmalı. Kahverengi kabuklu pirinç pilavı. Yemeklere bolca kırmızı biber ekilmelidir. Kızarmış besinler tüketilmemeli (sebze bile olsa). Himalaya tuzu önerilmekte. Restoranlardaki sofra tuzu kullanılmamalı.

6 5