Şarkıları ve hayatı ile dikkat çeken usta sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan film Kaya'nın ailesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen filmi çekilecek. 29 Kasım'da vizyona girecek olan İki Gözüm filminde Ahmet Kaya'yı oynayacak olan kişi Özgür Tüzer tüm dikkatleri üzerinde topladı. Ahmet Kaya'nın hayatının anlatıldığı filmin vizyona gireceği tarih belli oldu. 

7 2

19 Yıl Önce Hayatını Kaybetmişti!

19 yıl önce 43 yaşında Paris'te kalp krizinden hayatını geçiren usta sanatçı Ahmet Kaya'nın ailesi filmin çekilmesini istemiyordu. Ahmet Kaya'nın filminin çekilmesini istemeyen ailesinin tüm çabalarına rağmen beyaz perdeye usta sanatçının hayatı aktarılıyor. 

7 3

Filmin Bütçesi 6 Milyon TL!

İki Gözüm filminde Ahmet Kaya'yı Özgür Tüzer canlandırırken usta sanatçının gençlik aşkını Aleyna Solaker hayat verecek. Ahmet Kaya'nın hayatını konu alan filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop üstlendi. Yapım şirketi filmin bütçesini 6 milyol TL olarak belilerken filmin durdurulmaması için avukatları araya sokarak İki Gözüm adlı filmi yarı belgesel niteliğinde gerçekleştirerek bazı olayları ve kişilere yer vermeme kararı aldı. 

7 4

Ahmet Kaya'nın Ailesi Film Çekilmesine Karşı Çıkmıştı!

Ahmet Kaya'nın hayatının anlatıldığı filmin çekilmesine aile karşı çıkarak, ''Varislerden izin alınmadan Ahmet Kaya'yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, esinlenmeler içeren hiçbir proje Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ve dünyada çekilemez'' şeklinde açıklama yapmışlardı. 43 yaşında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden usta sanatçı Ahmet Kaya'nın erkek kardeşi, ''Bizden izinsiz film çeken pişman olur!" demişti.

7 5