Kate Middleton ve Prens William, 2012 yılında Fransa'nın güney doğusundaki Provence'de tatil yaparken Fransız Closer dergisi tarafından görüntülenmişti. Kraliçe Elizabeth’in yeğenine ait özel bir şatonun terasında tanga bir bikini ve üssüz güneşlenen Kate Middleton'ın fotoğrafları yayınlanması sonrası sansasyon yaratmıştı. 

7 2

Basına karşı hoşgörülü tavırlarıyla tanınan Prens William eşinin özel anlarını izinsiz yayınlanmasını çok farklı yorumlamıştı. Annesi Prenses Diana'nın da meraklı paparazziler nedeniyle öldüğünü söyleyen William eşine yapılan durumun annesine yapılanla aynı olduğunu açıklamıştı. 

7 3

Eşinin mahrem görüntülerinin yayınlanmasına tepki gösteren Prens büyük bir hukuk savaşı başlatmıştı. Geçen yıl Fransız yargısı Closer dergisini 100 bin Euro tazminata mahkum etmişti. 

7 4

Dergi bu yıl ise tazminat kararını temziye taşıdı. Tazminat cezasının yüksekliğinin yasal olmadığını savunan dergi yönetimi Fransız kanunlarına göre bu fotoğrafların yayınlanmasının 100 Euro cezası olduğunu ancak sözkonusu kraliyet üyeleri olunca cezanın hukuk dışı verildiği görüşünde. 

7 5