İddialar göre tahtın çiçeği burnunda prensesi Kraliçe Elizabeth'e bağlılığını ispat etmek için vaftiz oldu. Mayıs ayında St George Şapeli'nde 33 yaşında Harry ile evlenmesi için Markle'ın Anglikan olmasına gerek yoktu. Kendi dini mezhebinde kalabilirdi. Ancak kraliyetin yeni üyesi geçmişini reddedip kraliyet ailesinin ritüellerine dahil olmayı daha doğru buldu. 

8 2

Markle'ın son günlerde bileğine taktığı bu özel yapım bileklik de bunun kanıtı oldu. Haç detayının olduğu özel tasarım bileklik İngiltere kraliyet ailesine mensup kadınları yüzyıllar yaptıkları bir geleneğin son hali. Kraliyet ailesi üyeleri yüzyıllardır hem kişisel hem de dini bağlantılarını taktıkları mücevherlerle gösteriyorlar. Markle'ın bileğine takmaya başladığı bu detay da vaftizi sonrası bağlılığın sembolu olarak yorumlandı. 

8 3

Tıpkı kayınvalidesi Prenses Diana'nın yaptığı gibi. Diana, Kraliçe'ye  ve kiliseya bağlılığını göstermek için bir gecede elmas haç takmış ve Elizabeth tarzı bir elbise giymişti. 

8 4

Meghan Markle'ın vaftizi ülkede genç kadının ailesinin dini inançlarının da mercek altına alınmasına neden oldu. Katolik olmasa da Markle vaftiz öncesi Los Angeles'taki Roma Katolik Kilisesi'ne bağlıydı. Annesi ise Protestan'dı.  Meghan'ın Hristiyan inancına bağlı yetişmesinin ardından babası vardı. Babası Episcopalian, Anglikan Kilisesi'ne bağlıydı. 

8 5