Meghan Markle töreni başka bir balkonda Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in karısı Elke Büedenbender'la birlikte izledi. İlk başlarda Meghan Markle'a  Elke Büedenbender'e eşlik edilmesi görevi verilmiş gibi görünse de kraliyet ailesini yakından tanıyanlar bunun bir ceza olduğunu biliyordu. 

6 3

Bu karar Kraliçe'nin sesli bir şekilde dile getirmese de Meghan'a yaptırım uyguladığının bir kanıtı olarak yorumlandı. Majesty dergisinin genel yayın yönetmeni Joe Little'a göre kraliçe küçük gelini 'gagalama emri' vermişti. 

6 4

Meghan Markle ve Prens Harry'nin düğünün sonrası katıldıkları ilk resmi balkon merasimide arka sıradaki yerleri de tartışma yaratmıştı. Yeni gelin balkonda çocuklarla bile aynı sıraya girememişti. 

6 5

Öte yandan bahar aylarında doğum yapması gereken Meghan Markle'ın karnı gittikçe belirginleşmeye başladı. Kraliçe'nin Meghan Markle'ı hamile olmasına karşın protokolden uzak tutma çabasının nedeninin yeni gelinin kraliyet kurallarına aykırı davranmak konusundaki ısrarı ve ailesiyle yaşanan skandallar olduğu düşünülüyor. 

6 6