''Benim için 'Amerika'ya gitti' dediler. İki gün sonra 'Amerika'ya gitmedi, karısı İsviçre'ye yerleşiyor oğluyla' dediler. Ben hiçbir yere gitmedim, Bodrum'da evimde oturuyorum. Niye kaçayım ya, ne yaptım ben, cinayet mi işledim?...
11 2
Akrabalık iddiaları hakkında konuşan Murat Başoğlu: 'Öyle bir şey olmadığını söyledim, kaç kere söyleyeceğim? Spor hocası falan da değil. Öyle bir şey de yok... Kim olduğunu söyledim kadının. Tanınmış biri değil, bilmem ne değil. Yabancı biri olduğunu söyledik işte, anlayan anlamıştır. Ama hâlâ 'şu' diyorlar, 'yok o değil' diyorum, 'yok o' diyorlar bana... Önce spor hocası yazdılar, sonra futbolcunun eşi Michaela Sivok dendi. Oradan ona benzetiyorlar, buradan buna benzetiyorlar. Tutturamayınca her yerden saldırıyorlar...”
11 3
Murat Başoğlu ilk olarak akrabalık haberini yapanları arayıp “Benim yeğenim o sırada eşiyle birlikteydi, ne yapacaksınız” diye sorduğunu ancak aldığını cevabın “Özür dileriz o zaman” olduğunu söyledi.
11 4
Eşi Hande Bermek'in adli tatilin bitip boşanma davası açacağı hakkındaki iddialara da yanıt veren Murat Başoğlu 'Yok abi öyle bir şey. Öyle söylüyorlar. Bak bakalım boşandılar mı? Boşanınca yap haberini. Ayrıca belki de boşanırlar, bilemem... Kendi aralarında kavga mı ediyorlar, ne yaşıyorlar bilemem ki... Üç ay sonra boşanırlar belki, ne bileyim ben, konuyu buna bağlamanın alemi yok. Beni karım niye boşamıyor? Akıl var mantık var, saçma sapan bir iş dönüyor. Beni bitirmek için her şeyi yapıyorlar'' dedi.
11 5