1929 doğumlu ve o bir manken!

83 yaşındaki Daphne Selfe, dünyanın 'en yaşlı modeli' ünvanına sahip. Yıllara inat güzelliği hep aynı olan Selfe, yaşlanma korkusuna karşı hepimizin örnek alması gereken bir kadın!


83 yaşındaki Daphne Selfe, dünyanın 'en yaşlı modeli' ünvanına sahip. Yıllara inat güzelliği hep aynı olan Selfe, genç modellere adeta taş çıkartıyor.
16 1

Üç çocuk annesi olan Selfe, 60′ların modasını severek takip ediyor. Ona göre günümüz kadını, kendine özen göstermiyor ve bakımsız. Giyim tarzlarını beğenmiyor, fazla rahat ve salaş buluyor. Genç modellerin kendisine çok saygı duyduğunu da belirtmeden geçmiyor. “Bana ileride benim gibi olmak istediklerini söylüyorlar. Onlar benim bebeklerim” diyor.
16 2

İngiliz basınından The Daily Mail gazetesine verdiği röportajında şöyle konuştu: “Vücudum hala fena değil. Fakat kollarımdaki lekeleri saklamak için genelde uzun kollu kıyafetlerle kamera önüne geçmeyi tercih ediyorum. Yüzüme hiç estetik yaptırmadım. Zaten o tür işlemlere ayıracak param yok.”
16 3

Bir dergi için verdiği son fotoğraf çekiminde Madonna’nın ikonik sütyenini giyerek poz kesen Daphne, yaşıtlarınnı aksine dimdik ayakta. Dolce & Gabbana, Tata-Naka ve Michiko Koshino gibi markalara modellik yapan genç ruhlu, genç görünümlü yaşlı manken, kozmetik devleri Nivea ve Olay’ın da reklamlarında yer almış
16 4