Li Ching-Yuen 1677'de Chyi Jiang Hsie, Szechuan (Sichuan) köyünde doğmuş. Hayatının çoğunu dağların eteklerinde bitkiler toplayarak ve uzun yaşamın sırlarını araştırarak geçirdi. Bir dağ köyünde doğan ve büyüyen Li Ching-Yuen hayatını bitki bilimine adamış ve 10 yaşından öldüğü güne kadar dağlarda ot toplamış.
6 2
Li Ching-Yuen'in neredeyse 40 yıl boyunca hep aynı gıdalarla beslendiği biliniyor. Bunlarsa Reishi Mantarı, kurt üzümü, yabani ginseng, goji meyvesi, he shou wu, Gotu kola ve pirinç şarabı.
6 3
Rafine şeker, fast food, yağlı gıdalarla hiç tanışmamış olan Li Ching-Yuen, tamamen kendi topladığı otlardan oluşan bir beslenme düzeni belirlemiş ve her gün bu şekilde beslenmiş. Ona göre uzun yaşamın sırrı doğada ve onun sunduğu doğal otlar ve meyvelerde...
6 4
1749'da 71 yaşında, dövüş sanatları öğretmeni olarak Çin ordusuna katıldı. Li'nin 23 kez evlendiği, 200'den fazla çocuğun babası olduğu çok sevilen bir figür olduğu söyleniyordu. Li'nin öğrencilerinden birine göre, o bir zamanlar ondan da yaşlı 500 yaşındaki bir erkeğe rastladı ve ondan Çigong egzersizleri ve beslenme önerileri aldı. Li, Çin'in Szechuan eyaletinde 6 Mayıs 1933 tarihinde vefat etmiştir. Ölüm döşeğinde son sözleri "Bu dünyada yapmam gereken her şeyi yaptım." olmuş.
6 5