ÇÖL FESTİVALİ

Mali'de Ocağın 2. haftasında kutlanıyor. Timbuktu'nun 65 km. kuzeyinde kumların ortasında, dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenler hünerlerini gösteriyor.
12 2

BÜYÜCÜLER GECESİ

Meksika'da Mart ayının ilk cuması kutlanıyor. Meksika'nın dört bir yanından yüzlerce cadı, büyücü, şaman, şifacı Catemaco'ya gelip geçmiş yıllarda biriken negatif enerjilerden kurtulmak için toplu arınma ayinleri yapıyor.

12 3

VENEDİK KARNAVALI

İtalya'nın Venedik kentinde, Paskalya'dan önce gelen büyük perhizden iki cuma önce kutlanmaya başlıyor. "Operadaki Hayalet"deki gibi birbirinden güzel, değişik, kostümlerle 12 gün geçirmek isteyenler için kaçırılmayacak fırsat. Avrupa'nın en fantastik karnavalı.
12 4

NAGHOL- ARAZİ DALIŞI

Pentecost adalarında, Vanuatu şehrinde yapılan kutlamalar genellikle Nisan ve Mayıs aylarıda cumartesileri yapılıyor. Yer elmaları ürün vermeye başlayınca, Vanuatu yerlileri ahşap kuleler inşa etmeye başlıyorlar ve eserlerini mayıs sonuna kadar tamamlıyorlar. Köyün erkek ve erkek çocukları kendilerini ayaklarından bağlayarak, bu eğreti kulelerden aşağı atıyorlar. Atlamayı doğru yapanın saçları yere değmeliymiş.
12 5