Gün içinde neler yapıyorsunuz? Hafta boyunca günlerinizin nasıl geçtiğini düşünün. Rutin yaşamınızı incelediğinize bazı görevlerin tartışmaya açık olmadığını göreceksiniz. İşe gitmek, yemek yapmak, uyumak, çocuklarla ya da yaşlılarla ilgilenmek gibi ertelenmeyen ve vazgeçilemeyen görevlerimiz var.
5 2
Kendinize vakit ayırıyor musunuz? Kendinizi iyi hissettirecek şeylere vakit ayırmayı deneyin. Egzersiz yapmak, meditasyon, dinlenme vakti ve diğer sosyal aktivitelere yaşamınızda yer açın.
5 3
Mecburen yaptığınız şeyler var mı? Hayatınızda başkalarının sizden bir takım beklentileri olduğu için ya da yalnızca yapmanız gerektiğini hissettiğiniz için uğraştığınız şeyleri düşünün. hayatınıza değer katmayan aktiviteleri düşünün, mesela televizyonda izlediğiniz sıkıcı programlar, sosyal medyada harcadığınız vakit gibi.
5 4
Acaba çok fazla çabalıyor olabilir misiniz? Normal bir hafta neler yaptığınızı gözden geçirin. Başarılı olmak için aşırı gayret mi gösteriyorsunuz? Yoksa kendi sağlığınızı düşünüp normal eforla mı çalışıyorsunuz? Hayatınızda yapmaktan vazgeçebileceğiniz bir şey var mı? Kendinize dair beklentilerinizde gerçekçi misiniz? Hayatınızdaki meşguliyetlerinizi azaltmak için neleri değiştirebilirsiniz? Küçük değişiklikler bile hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştırır. Örneğin işteyken 30 dakikalık bir yemek ve yürüyüş molası verin ya da eve gittiğinizde belirli bir saatten sonra email bildirimlerinizi kapatın.
5 5