Japonya Japon düğün geleneklerinde gelinin kimono giymesi gerekiyor. Damat sake ya da san-san-kudo içeceğini paylaşır. Ardından gelin ve damat üç farklı kaseden pirinç yudumlarlar.
18 3
Hindistan Hint düğün geleneklerinde gelinin kıyafetinden damat sorumlu tutuluyor. Gelin, beyaz gelinlik giymiyor. Onun yerine, “sari” denilen özel bir elbise giyiyor. Gelin düğün merasimine günlük kıyafetleri ile geliyor. Ardından müstakbel kocasının sunduğu kıyafeti giyiyor. Ayrıca Hint düğünün gelinin el ve ayaklarına yapılan, mehndi desenleri yapılır. "Joota Chupai/Ayakkabı Saklama" bir diğer Hint düğün geleneği. Damat, "evet" demeden önce ayakkabılarını çıkarmak zorunda. Damadın ailesi, ayakkabıları gelinin ailesinin alıp saklamasını engellemek için uğraşır. Bu gelenek aileler arasında eğlenceli bir rekabete dönüşür.
18 4
İskoçya İskoç düğün geleneklerinde ”gelini karartmak” denilen bir uygulama bulunuyor. Bu gelenek gereği, düğünden önce gelinin üstüne her türlü bozuk yiyecekler dökülüyor. Ardından gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılmaya çıkarılıyor. Bunun sebebi ise gelini evlilik boyunca karşılaşabileceği utanç ve problemlere karşı hazırlamak. Gelin, düğünden bir gece önce aile büyüklerinin ortasına oturarak, onlara ayaklarını yıkatıyor. Ayrıca gelin düğünde iki ayakkabısına da bozuk para koyuyor.
18 5
Finlandiya Düğünün bir gün öncesinde geleneksel düğün saunası düzenleniyor. Gelin, nedimeler ve gelinin annesinin yer aldığı bu gelenekte günü saunada geçiriyorlar. Gelinler, düğünde el yapımı altın bir taç takıyorlar. Törenden sonra gelinin etrafında toplanan evlenmemiş kızlar, gelinin tacı kime vereceği konusundan merakla bekliyorlar. Seçilen kızın, en kısa zamanda evleneceğine inanılıyor.
18 6