İzmir'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in canı pahasına büyük bir katliamı önlediği anlaşıldı. Adliye girişindeki trafik noktasında görevli olan polis memuru Sekin, teröristlerin arkasına saklandığı aracın yakınına kadar gitti. Sekin, bu sırada uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerden birini yakın mesafeden vurdu.
24 2
Mermisi bitince bölgeden uzaklaşmaya çalışan Sekin, diğer terörist tarafından vurularak şehit edildi. Terörist daha sonra olay yerine gelen diğer polisler tarafından öldürüldü.
24 3
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, şehit polis memurunun kahramanlığını şöyle anlattı: “Teröristlerin üzerinde iki adet kalaşnikof, 8 el bombası ve RPG7 roketatar ele geçirildi. Alınan tedbirlerin ve cefakar ve vefakar, şehit olmayı göze alarak durumu atlatan emniyet görevlilerimizden Allah'tan razı olsun. Şehit polisimizin dikkati sayesinde asıl saldırı önlendi.”
24 4
Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği aktarıldı. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği öğrenildi.
24 5