Olayı yargıya taşıyan anne ve baba, mahkemenin 70 yaşındaki dedeyi suçsuz bulmasıyla şok yaşadı. Dün hakkında mahkeme kararı verilen ve serbest bırakılan dede mahkemede kendini şöyle savundu:

6 3

"Odamda yatağımda çıplak halde oturuyordum. Torunum odaya girdi ve beni bu şekilde gördü. Bana dikkatlice baktı ve cinsel organıma dokunup dokunmak istediğini sordum. Odadan ayrılmadan önce bir kaç sadiye parmağıyla dokundu. Bu aptalcaydı kabul ediyorum."

6 4

İngiliz yasalarına göre, çocukların uygunsuz cinsel davranışlara maruz bırakılması 20 yıl hapis cezası nedeni. Ancak davaya bakan yargıç cinsel istismar kararı vermedi ve dede için 8 ay hapis cezasını uyguladı. Daha önce hiçbir suça karışmayan dede için kararın açıklanması ertelendi. Benzer bir suç işlemesi halinde dede cezaevine girecek. 

6 5

Mahkemenin başvurduğu ifadelerin çoğunda dedeyi tanıyan insanlar parlak referanslar verdi bu da dedenin aldığı cezanın düşük olmasına neden oldu. Ancak anne mahkemenin kararından hiç memnun değil. Genç anne gazetecilere yaptığı açıklamada büyük bir suçun gömüldüğünü ve tüm ailenin dedeyi korumak için bu yanlışı desteklediğini söyledi. Genç kadın kararın iptali için temyize gitmeye hazırlanıyor. 

6 6