Rusya

Yemeğe davetli olduğunuzda, tabağınızda bir parça yemek bırakmak Rusya’da bir kibarlık göstergesi sayılıyor. Ayrıca sofrada neşeli olmak ve tartışma yaratmamaya da önem veriliyor. Bir başkasının tabağına gözünüzü dikip bakmanızı aslında sadece Rusya’da değil, hiçbir masada önermiyoruz ve elbette masadan kalkmadan önce yemeği pişiren kişiye beğeninizi sunmak da ülke sınırları içinde kalamayacak bir tavır.
8 2

Filipinler

Yemek masasındaki konumunuzu belirleyen ev sahibi, yemek servisini de mutlaka kendisi yapmak istiyor. Size ise sunduğu hiçbir şeyi reddetmemek ve mutlaka tadına bakmak düşüyor.
Yemeğinizi bitirdikten sonra, çatal ve bıçağınızı tabağınızın üstüne açık bir şekilde bırakmalı ve
yemek masasını toparlarken her zaman ev sahibine yardım etmelisiniz.
8 3

Pakistan 

Pakistanlılar her yemekten önce mutlaka Allah’ın adını tekrarlarlar ve yemeğe asla ailenin ya da misafirlerin en büyüğü masaya oturmadan başlamazlar. Pakistan’da yemek yerken ses çıkartmak çok ayıp sayılıyor, bu yüzden lokmalarınızı sessiz şekilde çiğnemeniz gerekiyor. Yenmeden önce mutlaka küçük parçalara ayrılan ekmek ise sadece sağ elde tutuluyor.
8 4

Japonya

Japonya’da bir eve yemeğe davet edildiğinizde, başlamadan önce ev sahibinin size  3 kez yemeğe başlayabileceğinizi söylemesini beklemelisiniz. İçki servisi masada yaşça en küçük kişi tarafından yaşça en büyük olana servis yapılarak başlanır. Son olarak ise en büyük kişi, ev sahibinin içkisini koyar. Yemek yerken çatal bıçak kullanmayan Japonlar, bunlar yerine kullandıkları ‘chopstick’leri üstündeki kıymıkları atmak için birbirine sürtemezler çünkü bu ev sahibine karşı kabalık olarak algılanıyor.  Masada tabaklara servisi sadece kadınlar yapıyor ve erkekler bu işe hiç karışmıyorlar. Japonlarda  sıcak noodle yenirken ağız şapırdatmak ayıp sayılmıyor çünkü ağza kaçan havanın noodle’ı daha lezzetli yaptığına inanıyorlar.
8 5