İşte Anadolu’da yemekli âdetlerimizden bazıları: Düğünlerde keşkek ikramı Anadolu'da her bölgenin farklı düğün yemeği adeti olsa da bazı değerler var ki yöreleri bir araya getirebiliyor. Bunlardan biri de keşkek. Keşkek çok eski bir yemek. Yarma ve etin birlikteliğinden oluşan keşkek, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı yörelerinde düğünlerde yemek menüsü içinde yer alır. Çorba ve tatlının da yer aldığı menüde zaman zaman pilav da olur.
12 2
Düğün çorbası Her yöre, kendi geleneksel yemeklerinin yanı sıra düğün çorbasını da genellikle imece usulüyle hazırlar, düğünde misafirlere ikram eder. Temel olarak et, et suyu, tereyağı ve baharatlardan oluşan bu çorba, genelde öğlen vakti verilen düğün yemeklerinin mönüsünde yer alıyor.
12 3
Bayrağın dikilmesiyle yemek başlar Düğün çorbası ve keşkek çoğunlukla düğün menüsünde yer alsa da her bölgenin düğün yemekleri ve yemek verme alışkanlıkları farklıdır. Kırıkkale'de ise yemek geleneğinin ayrı bir adı var: Bayrak dikme. Cuma bayram namazı sonrası başlayan ve hep birlikte yenilen yemekten sonra bayrağın dikilmesiyle düğün yemeği başlar. O yüzden bu yemeğe bayrak dikme yemeği denir.
12 4
Aşure gününde komşulara aşure dağıtılır Muharrem ayının 10. gününden itibaren evlerde aşure telaşı başlar. Yapılan aşureler aile bireylerine, komşulara ve eş dosta ikram edilir. Sırf bu yüzden aşure gününü ve kapısının çalınmasını heyecanla bekleyenler olur.
12 5