2015 Ramazan iftar menüsü tarifleri (15. gün)

İftar sofralarınızı zenginleştirecek ramazan menüsü tarifleri ELMAELMA'da...

Kremalı Patlıcan Çorbası

Malzemeler

2 adet patlıcan, yarım demet maydanoz, 2 çorba kaşığı tereyağ, 1 paket kremşanti, yarım çay bardağı un, 3 su bardağı süt, 2 su bardağı et suyu, karabiber, tuz

Tarifi

Patlıcanları soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tencereye koyup süt ve et suyu ile birlikte yaklaşık 30 dakika kaynatın. Unu ılık suyla karıştırın ve bir tencereye koyun. Tahta kaşık ile sürekli karıştırarak beş dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyu bir tencereye alın.

Patlıcanları tavada çatalla ezin ve kramşanti, tereyağı, karabiber ve tuzla karıştırın. Orta ateşte biraz kavurun ve kavrulduğunda çorbaya ilave edip karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanozları serpin ve biraz daha kaynatın.
5 1

Bezelyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler

2,5 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye, yarım çay bardağı arpa şehriye, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, tuz

Tarifi

Önce pirinçleri yıkayın. Konserve bezelye kullananlar bezelyeleri güzelce süzer. Tencereye sıvı yağ koyularak arpa şehriyeler kavrulur. Hafif pembeleşince pirinçler eklenir ve karıştırılır. Dört dakika kadar kavrulduktan sonra  pirinçlere beş su bardağından iki parmak az su koyulur.

Ardından tereyağı koyulur ve kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca tuz ve bezelyeler eklenir, bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada  pilav pişerken kesinlikle kapağını açıp karıştırmayınız. Piştikten sonra pilavın kapağı açılarak kağıt havlu koyulur ve kapağı o şekilde kapatılır.
5 2

Fırında Bonfile

Malzemeler

750 gram bonfile,
1 kaşık sade yağ, 
3 adet patates, 
tuz, biber

Tarifi

Bonfileyi, kesilmeden alabilecek bir kaba koyun. Bir yemek kaşığı sade yağ ilave ederek fırına verin. On beş dakika sonra altüst edin; kaynayıncaya kadar fırında tutun. Sonra bir defa daha altüst ederek pişirdikten sonra, servis tabağına alıp dilimleyin. Bundan sonra etrafına kızarmış patates döşeyin ve servis yapın. Afiyet olsun!
5 3

Ballı Kule

Malzemeler

1 poşet muzlu puding, 1 poşet kakaolu puding, 6 su bardağı süt, 1 çay bardağı bal, 1 limon kabuğunun rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi

Bir poşet muzlu pudingi üç su bardağı süt ile pişirin. Pudingi altı cam kaseye paylaştırıp ve ılıtın. Kaseleri hafifçe nemlendirirseniz pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz.
Bir poşet kakaolu pudingi üç su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında yaklaşık üç saat bekletin. Bir çay bardağı balın içine bir limon kabuğu rendesi ile iki yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. Kaynamaya başladığında beş saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirip üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.
5 4