Bezelyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler

2,5 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye, yarım çay bardağı arpa şehriye, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, tuz

Tarifi

Önce pirinçleri yıkayın. Konserve bezelye kullananlar bezelyeleri güzelce süzer. Tencereye sıvı yağ koyularak arpa şehriyeler kavrulur. Hafif pembeleşince pirinçler eklenir ve karıştırılır. Dört dakika kadar kavrulduktan sonra  pirinçlere beş su bardağından iki parmak az su koyulur.

Ardından tereyağı koyulur ve kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynayınca tuz ve bezelyeler eklenir, bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada  pilav pişerken kesinlikle kapağını açıp karıştırmayınız. Piştikten sonra pilavın kapağı açılarak kağıt havlu koyulur ve kapağı o şekilde kapatılır.
5 2

Fırında Bonfile

Malzemeler

750 gram bonfile,
1 kaşık sade yağ, 
3 adet patates, 
tuz, biber

Tarifi

Bonfileyi, kesilmeden alabilecek bir kaba koyun. Bir yemek kaşığı sade yağ ilave ederek fırına verin. On beş dakika sonra altüst edin; kaynayıncaya kadar fırında tutun. Sonra bir defa daha altüst ederek pişirdikten sonra, servis tabağına alıp dilimleyin. Bundan sonra etrafına kızarmış patates döşeyin ve servis yapın. Afiyet olsun!
5 3

Ballı Kule

Malzemeler

1 poşet muzlu puding, 1 poşet kakaolu puding, 6 su bardağı süt, 1 çay bardağı bal, 1 limon kabuğunun rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi

Bir poşet muzlu pudingi üç su bardağı süt ile pişirin. Pudingi altı cam kaseye paylaştırıp ve ılıtın. Kaseleri hafifçe nemlendirirseniz pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz.
Bir poşet kakaolu pudingi üç su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında yaklaşık üç saat bekletin. Bir çay bardağı balın içine bir limon kabuğu rendesi ile iki yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. Kaynamaya başladığında beş saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirip üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.
5 4

Limonata

Malzemeler

6 adet limon, 1 kg toz şeker, 6 lt su

Tarifi

Şeker büyükçe bir kaba dökülür. Rendenin ince yeriyle limonların kabukları beyazları görününceye kadar rendelenir. Şekerle limon kabuklarının rendesi karıştırılır. Ovma yöntemiyle limonun aroması çıkana kadar (şeker iyice sararana kadar) karıştırmaya devam edilir.

Limonlar ortasından kesilip karışmının içine sıkılır. 6 lt su azar azar ilave edilerek şeker eritilir. Başka bir kaba tülbent kullanılarak süzülür. Soğuması için şişelere doldurularak buzdolabına bırakılır.
5 5