Nutellalı patlamış mısır Malzemeler: 1/2 su bardağı mısır 1 su bardağı kavrulmuş ve dövülmüş fındık 3/4 su bardağı Nutella 1 yemek kaşığı tereyağı 1/4 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı toz kahve (Espresso ya da nescafe de olabilir.) Hazırlanışı: -Mısırları patlatın. -Patlayan mısırlar ile fındıkları bir fırın tepsisine alın. -150 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. -Benmaride Nutella, tereyağı, tarçın, tuz ve kahveyi karıştırıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın. -Nutellalı karışımı fındık ve mısır karışımına ekleyin.
15 2
Vanilya ve bademli Malzemeler: 1/2 su bardağı mısır 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 2 adet hurma 2 tatlı kaşığı vanilya 3-5 adet badem 1 tatlı kaşığı su Hazırlanışı: -Mısırları patlatın. -Diğer tüm malzemeleri bir blendera alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın. -Karışım ile mısırları iyice karıştırın. -Malzemeyi fırın tepsisine yayın ve 135 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin. -Her 2 dakikada bir tepsiyi hafif sallayın.
15 3
Bal ve naneli Malzemeler: 1/4 su bardağı mısır 3 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı tereyağı 1/8 tatlı kaşığı vanilya 1/2 tatlı kaşığı nane aroması 1-2 yemek kaşığı damla çikolata Birkaç damla yeşil gıda boyası Hazırlanışı: -Mısırları patlatın. -Bir tencerede bal ve tereyağını eritin. -Ateşten alıp içerisine damla çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin. -Mısırın üzerine dökün. -Mısırlar ve damla çikolataları karıştırıp bir fırın tepsisine alın ve 165 derecelik fırında 5 dakika pişirin.
15 4
Karamelli patlamış mısır Malzemeler: 1/2 su bardağı 1 su bardağı esmer şeker 1 tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı karbonat 1/2 tatlı kaşığı tuz 3/4 su bardağı tereyağı Hazırlanışı: -Bir tencerede tereyağını eritin ve esmer şekeri ekleyin. - Şeker eriyene kadar karıştırın. Eridikçe daha karamele benzeyecektir. Şekeri fazla kaynatıp karartmamaya dikkat etmelisiniz. -Karameli ateşten alıp içerisine toz malzemeleri ekleyin. -Karbonatı eklediğinizde karamel kabaracaktır. -Karameli mısırların üzerine dökün ve iyice karıştırın. -Ardından 125 derecelik fırında 15 dakika sertleşmeye bırakın.
15 5