Malzemeler: - 4 adet büyük boy patates - 2 adet yumurta sarısı - 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 çay kaşığı tuz - 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber - 1/4 çay kaşığı toz sarımsak (Arzuya göre) - 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (Arzuya göre)
4 2
Hazırlanışı: - Büyük boy patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. - Haşlama suyunu süzüp kabuklarını soyduğunuz patatesleri sıcağı sıcağına, bekletmeden püre haline getirin. - Tereyağı ekleyip patateslerin sıcaklığı ile erimesini sağlayın. Yumurta sarıları ve toz parmesan peynirini ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. - Taze çekilmiş renkli tane karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve toz sarımsak ilavesiyle tatlandırın.
4 3
- Pürüzsüz bir kıvama gelen püreyi, krema sıkma poşetine doldurup arzu ettiğiniz duy ile şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patatesler hafif bir renk alana kadar 20-25 dakika pişirin. - Taze kekik yaprakları, kişniş ya da toz parmesan peyniri ilavesiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
4 4