Diyetin 3. günü ve 2.5 kiloya güle güle dedim!

Henüz diyetimin 3. günündeyim ve 2.5 kiloya güle güle dedim. Normalde 1 haftada 2 kilo ancak verebilirken 3 günde bu hedefi yakalamak muhteşem!

Ece Çavuşoğlu

Diyetimin yalnızca 3. günündeyim ve şimdiden 2,5 kilo verdim! Bu şekilde hızlıca zayıflamaya daha ne kadar devam edeceğimi bilmiyorum ama hızlı sonuç almak motivasyonumu artırıyor. Ne evde, ne de ofiste beslenme programımda bulunmayan hiçbir şeyi ağzıma atmadım! Bir dilim salatalık yemeye kalksam çektiğim vicdan azabını size anlatamam… Sanki bir paket cips yemiş gibi üzülüyorum! 

Etrafımdakiler bu disiplinime çok şaşırıyor çünkü pazartesi sabahı ‘Ben diyete başladım’ diye ofise gelip, öğle yemeklerinde soslu makarnaları mideye indirmişliğim çok… Bir anda ikram edilen tüm çikolata, kek ve bisküvileri geri çevirdiğimde doğal olarak şaşırdılar. Gerçekten de hayatımda ilk defa bir diyeti bu kadar kararlı uyguluyorum. Yıllarca diyete başlayıp bırakmış biri olarak, bu durum kendi davranışım hakkında düşünmeme sebep oldu. Bugüne kadar tüm diyetlerimde bir şekilde kaçamak yaparken, şimdi neden yapmıyorum? Sabah pastanelerin önünden geçerken burnuma gelen mis gibi çikolatalı, zeytinli açma kokuları neden artık beni kendine çekmiyor? Tabii ki çekiyor, tıpkı çizgi filmlerde olduğu gibi fırından tüten dumanlar  bir el biçimi oluşturup bana ‘buraya gel’ diyorlar, ama ben gitmiyorum çünkü dersimi aldım.

Maalesef ofisimizin olduğu sokağın başında birbirinden leziz ürünler satan tam 3 pastane var ve gerçekten birbirinden lezzetli açmalar, poğaçalar ve sandviçler içeri girer girmez gözünüzü alıyor, resmen hipnotize oluyorsunuz. Tabii ki, yaklaşık 10 ay kadar her sabah itinayla hangi açmayı yiyeceğimi seçtim. Yetmedi bazen açmanın yanına bir poğaça ekledim. Sonuç; tartıya çıktığımda 84.8 kiloyu gördüm! 

Tartıda beliren rakamları gördüğümde yüreğime inecek sandım, öyle bir şok. Başımdan aşağı dökülen kaynar sularla birlikte kendime geldim. 84.8 ancak sağlıklı bir erkeğin ideal kilosu olabilirdi ve acilen diyete başlamalıydım. Ben de öyle yaptım. Bersu Hanım bana harika bir liste hazırladı ve bu beslenme listesini uygulamam için arada birkaç gün boşluk vardı. Ben de aradaki 3-4 gün boyunca sevdiğim ne varsa yedim. 

İşten eve gittiğimde canım istemese bile film izlerken koca bir paket cipsi bitirdim. Çikolatalar, bisküviler ve diğer tüm zararlı ama çok sevdiğim ıvır zıvır yiyeceklerle vedalaştım. Şu dakikadan sonra cipslere market raflarında mutluluklar dilerim. Bir daha onlara elimi bile süreceğimi sanmıyorum…

İşte diyette olduğum 3 gün boyunca ağzıma bir parça bile çikolata atmamamın sebebi bu!

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar