Demans hastalığı nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir? Münir Özkul'un hastalığı nedir?

Yeşilçam'ın dev ustalarından olan Münir Özkul hayatını kaybetti. Münir Özkul'un hastalığı neydi? Demans hastalığının belirtileri nelerdir? Kimlerde görülür?

Demans hastalığı nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir? Münir Özkul'un hastalığı nedir?

Demans hastalığı nedir?

Genellikle çok yaşlı insanlarda görülse bile istisnai durumlarda erken yaşta olan insanlarda da görülmektedir. Demas, beyni olumsuz yönde etkileyen bir takım semptonlar tarafından kullanılmaktadır. Normal insanların yapabildiği gibi yemek yemek, giyinmek, yıkanmak gibi aktiviteleri yaparken kişinin zorlanmasıdır. Aynı zamanda duygu konrolü gibi hissiyatlarınıda kaybetmektedir. 

Demansın belirtileri nelerdir?

Demans hastalığının belirtileri arasında en yaygın olarak görülen belirtileri ise  kişinin günlük aktivitelerini yavaş yavaş yerine getirememe durumudur. Kişi yavaş yavaş yemek yeme, giyinme gibi işlevlerini yerine getirememeye başlar. Kişi yavaş yavaş huzursuzlanmaya başlar ve inatçı, agresif durumlar sergileyebilirler. Hastalığın son halinde ise kişi yatağa bağımlı hale gelir. 

Aynı zamanda kşide unutkanlık, doğru sözcüğü bulamama, kişinin güven duygusunun azalması, kişileri hatırlamada, sürekli olarak tekrarlayan davranışlar demans hastalığının erken belirtileri arasındadır. 

Tedavisi var mıdır?

Bu hastalığın kesin tedavisi olmamakla beraber bu tedavideki amacın kişinin hastalığını yavaşlatılmasıdır. Bazı demans hastalıklarının tedavisi olabilir. Bunlar arasında hipotiroidi, hidrosefali, depresyon, vitamin eksiklikler yer alabilir.

Yorumlar