Saçların daha hızlı uzamasını sağlayan uzman önerileri!

Birçok kadın saçlarının çabuk uzaması için farklı yöntemlere başvuruyor. Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya'nın tavsiyeleriyle siz de saç uzatmanın etkili yollarını keşfedebilirsiniz.

Saçların daha hızlı uzamasını sağlayan uzman önerileri!

Kadınların güzellikle ilgili en büyük sorunlarından biri, istedikleri saç uzunluğuna kavuşamamak. Bunun sebeplerine baktığımız zaman, kadınların eskiye nazaran çok daha stresli bir hayatın içinde olmasını görmekteyiz. İş yerinde erkek gibi mücadele ederken, evdeki sorumlulukları da devam eden kadınların birçoğunun stres altında olduğu da bir gerçek.

Kadınlar bu temponun içinde sürekli bakımlı olmak durumu ise saçlarnı eskisinden daha çok boya ve föne maruz kalmasına neden oluyor. Bu kadar çok fön ve boya saçta nemin azalmasına, dolaylı olarak kırıkların oluşmasına ve bu nem takviye edilmediği zaman da saç telinde kopmalara sebebiyet veriyor.

Aynı zamanda toplumda kadına sürekli empoze edilen çok ince ve zayıf olma hali, zaman zaman kadının yeterince iyi beslenmemesine, yeteri kadar protein almamasına neden olabiliyor. Aslında saçımızın sağlıklı olması beden sağlığımız ile çok ilgili. Sağlıklı saçlar için öncelikle sağlıklı beden de şart. Bu noktada proteinden zengin beslenmek ayrı bir önem taşıyor. Kırmızı et ,balık, yumurta gibi…

Saçlarımızın nemini daima korumak çok önemli. Piyasada bu anlamda çok seçenek mevcut.  Püskürtme şeklinde olan ,krem şeklinde olan, maske  şeklinde olan ürünler işimize yarayacaktır. Argan yağı da saç uçları için iyi bir nemlendirici.

Bunun dışında saçlarımız öncesinde de bahsettiğimiz gibi boya işlemine maruz kalabiliyor. Saçlarımızın nemini korumak adına, genellikle dip boya tercih edilmelidir.  Saç 5- 6 ayda bir komple boyanmalıdır.  Aksi takdirde öncesinde bahsettiğimiz gibi yine saçta kopmalar ve kırılmalar meydana gelebilir. Dolayısıyla saç uzamıyormuş gibi bir görünüm alır.

Aslında saçlarımızın uzaması kişiye özgüdür .Normalde  saçlarımız bir ayda 1 cm ila 1.5 cm arasında uzar. Saçın uzaması bunun altında ise  yukarıda bahsettiğim  yöntemlerle normale çekilebilir.

Bir diğer önemli noktada saç kırıklarından mutlaka kesilerek arındırılmalı, böylece saç daha sağlıklı uzayacaktır. Bir diğer noktada özellikle yazın saçımız daha çok Güneş ışığı, deniz ve havuz suyuna maruz kalarak nemi azalır, durulanmayan saç kremleri de saçın nemini korumada bize yardımcı olacaktır.


Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya

Yorumlar