Uzun yaşamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Yaşam boyunca edindiğiniz bazı alışkanlıklar yaşamınızın uzamasında katkı sağlamaktadır. İşte sağlıklı ve uzun yaşamanın 5 sırrı...

Uzun yaşamak için yapılması gerekenler nelerdir?

1) Bol bol meyve ve sebze...

Yaşamın her alanında sizlere fayda sağlayacak olan meyve ve sebze tüketiminizi gün içerisinde 3 öğün tüketmenizi öneriyoruz. Tükettiğiniz meyve ve sebzelerin içersinde vitamin ve mineral bulunmaktadır. Aynı zamanda lif ile kalp krizi riskinizi de %76 oranında azaltmaktadır...

2) Her zaman formunuzu koruyun...

Yapılan araştırmalara göre üstü düzeyde efor sarfettiren egzersizler koşu gibi spor yapmak insan ömrünü yaklaşık 4 yıl ileri attığı belirtilmiştir. Yaşamınızıda düzenli olarak spor yapmanız psikolojik olarak da olumlu etkileri görülmektedir.

3) Sürekli kambur durmak...

Gün içerisinde bazen farkında olmadan bazen de alışkanlık haline getirdiğiniz kambur durmak rahat nefes alıp vermeden tutun kendinize olan güveninize kadar etkilemektedir. Bu noktada fiziksel açıdan da kötü görünmenize neden olmaktadır. Kamburluğu alışkanlık haline getirdiğinizde pek çok farklı ağrıyı da yanında getirmektedir. Ayrıca kamburluk kişinin ruh halinide etkilemektedir, sürekli sinirli ve stres halinde olmaya neden olabilmektedir.

4) Sürekli yeme halinde bulunma...

Yaşamınızda sürekli olarak yemek yemek sağlıklı yaşamınızı riske atan durumlardan biridir. Yapılan araştırmalara göre Japonların daha uzun yaşamalarındaki nedenin arkasında yemekte doyduklarını hissettikleri zaman kalkmalarıdır.

5) Kötü alışkanlıklar...

Yaşamı uzatmanın en temel özelliklerinden biri de sigara alkol gibi alışkanlıkları kullanmamaktır. Eğerki her uzun ve sağlıklı bir yaşam istiyorsanız çözümü çok basit birinci adımınız sigara ve alkolden uzak durmak olmalıdır. Aynı zamanda yaılan araştırmalara göre 32 yaşından önce sigarayı bırakan kadınlar yaşamını 9 yıl ileri taşıdıkları belirtilmişit.

Yorumlar