Saçların hızlı uzaması için öneriler!

Kısa saç modelinden sıkılan ve "saçlarım uzamıyor" diye dertlenen kadınlar için saçlarınızın daha kolay uzamasını sağlayacak doğal yöntemleri sıraladık.

Saçların hızlı uzaması için öneriler!

1. Saçlarınızı düzenli olaran kestirmeniz gerektiğini duymuşsunuzdur. Bunun nedeni, saç kırıkları saçların uzamasına engel olan en önemli etkendir. Saçların ucunda olan kırıklar saç uzamasını yavaşlatır.

2. Sık sık saçlarınızı taramak saçlarını yıprattığı için uzamasını da engelleyecektir.

3. Saçların uzaması demek, onların sağlıklı olması demektir. Sağlıksız olan saçlar uzamaz. Bu yüzden saçlarınızın sağlıklı olmasına özen gösteriniz. Saç köklerini güçlendirmek için saç derisini temiz tutarak bakteri, yağ oluşumunu engellemelisiniz. Saç derinize düzenli masaj yapmak da saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.

4. Saçlar C vitamini ile beslenir. Bu yüzden C vitamini olan sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin. Özellikle portakal, limon, mandalina ve greyfurt bu yönden oldukça faydalıdır.

5. C vitamini dışında B vitamini de saçların uzamasına yardımcı olur. B vitamini içeren besinler ise et, balık, süt ve süt ürünleridir.

6- Stres sindirim sistemini yavaşlatır ve hormonlarınızı yorarak kan akışının saç foliküllerine gitmesini engeller. Yani, saçlarınız uzamasında rahat olmanızın da etkisi olacaktır.

7. Saçlarınızı çok sıcak ve soğuk su ile yıkamayın. Sıcak su saç köklerinizi harekete geçirmez. Bu yüzden saçlarınızı ılık su ile yıkamayı tercih edin. Ilık su saç derinizdeki hücrelerin harekete geçmesini sağlar.

sac.jpg

Yorumlar