Seramik İnşaat ve Yapı Fuarları

En son yapılan araştırmalara ve istatistiksel verilere göre inşaat sektörü ülkemizin en büyük gelir kaynaklarından, katma değer sağlayan sektörlerinden birisidir.

Seramik İnşaat ve Yapı Fuarları

Seramik İnşaat ve Yapı Fuarları

En son yapılan araştırmalara ve istatistiksel verilere göre inşaat sektörü ülkemizin en büyük gelir kaynaklarından, katma değer sağlayan sektörlerinden birisidir. İnşaat ve yapı sektörü incelendiğinde ise bu sektörün alt dalı olan seramik sektörü yani duvar – zemin kaplamaları ( seramik karo, fayans) sektörü ön plana çıkmaktadır. Ülkemiz seramik sektörü yani seramik üreticileri açısından çok zengin bir ülkedir. Bu konuda dünya pazarında da yerli üreticilerimiz çok büyük söz sahibidir.

Bu firmaların başında da Yurtbay Seramik, Kütahya Seramik, Çanakkale Seramik, Vitra, Ege Seramik, Bien Seramik, Seramiksan gibi seramik markaları nı düşünebiliriz. Seramik sektörü açısından dünyada firmaları tanıtmak, müşteri kazanmasını sağlamak, yeni ürün trendlerini belirlemek ve sektörü analiz etmek için fuarlar düzenlenmektedir. Bu fuarlar hem ülkemizde hem de dünya da çok büyük ilgi görmektedir. Tüm bu fuarlar listelendiğinde dünyada birinci sırada Cersai görünmektedir. İtalya ‘da düzenlenen Cersai Seramik fuarı dünyanın en büyük seramik fuarı olarak nitelendirilmektedir.

Ülkemizde ise adından çokça söz ettiren Unicera Seramik – Banyo ve Mutfak fuarı birinci sırayı almış görünmektedir. Hemen hemen seramik karo üreticilerinin hepsi bu fuarda her yıl yerini almaktadır. Ülkemizdeki bir diğer fuar ise Türkiye Yapı Fuarı ‘dır. Bu fuarda da genel olarak inşaat, yapı sektörü de ağırlıklı olsa da seramik sektöründen de yüksek miktarda katılımcı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Ethio – Con Uluslararası İnşaat Ve Yapı Fuarı, Expo Build Batum, Yapex Seramik Banyo Fuarı, Rebuild Libya İnşaat Yapı Fuarı, Batum Build, Cevisama, Yapı Ve Yaşam Fuarı gibi birçok fuar da seramik sektörünü kapsamaktadır.

Yorumlar