Sık uyanan bebeğin sorumlusu anne mi?

Time dergisinin 45 annenin evinde yaptığı gizli araştırmalar ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. Sonuçlara göre, kaygılı anne ve gece uyanan bebekler arasında bir bağ var!

Sık uyanan bebeğin sorumlusu anne mi?

Time dergisinde yayınlanan habere göre, doğum sonrası depresyon ile yeni doğanların gece uyanmaları arasında bir bağlantı var.

Depresyon belirtisi olan anne, bunu bebeğe yansıtıyor

Penn State araştırmacıları, bebekleri 1 ile 2 yaşında olan 45 annenin evlerine gece aktivitelerini izlemek için kamera yerleştirmiş. Bunlardan 14 annenin depresyon belirtileri gösterdiği belirlenmiş.

Araştırma yöneticisi Profesor Douglas Teti, uykusuzluk ve depresyon arasındaki bağ gibi, kaygılı anne ve gece uyanan bebekler arasında bir bağ olduğunu belirtiyor.

“Depresyon belirtileri gösteren veya endişeli anneler gecenin bir yarısı bebeklerinin ihtiyacı olmamasına rağmen yanlarına gidiyorlar. Anneler derin uykuda olmasına rağmen bebeklerinin uykusunu bozup kucaklarına alıyorlar” diyor Teti.

Depresyona giren annelerin bebeklerinin yanlarına gitmelerinin sebebi var. Fakat depresyonda olmayan anneler bebeklerinin yanlarına sadece ağladıkları zaman gidiyorlar.

Sonuçlara bakıldığında, depresyonda olan anneler bebekleri için gecenin bir vakti olmadık yere telaşlanıyorlar. Teti'ye göre bebeklerinin yanlarına gitmelerinin nedeni duygusal olarak kendilerine güvende hissetmek istemeleri veya biriyle bağ kurabilmenin rahatlığını yaşayabilmek için olabilir diyor.

Yorumlar