2016 yılında koç burcunu neler bekliyor? İşte astroloji yorumları...

Astrolog Demet Baltacı, 2016 yılında koçlar için aşk, iş, sağlık, cinsel yaşam ve sürprizler hakkında bilgi verdi.

2016 yılında koç burcunu neler bekliyor? İşte astroloji yorumları...

Koçlar 2016’da  iş, kariyer ve gelecek hedeflerinize daha ciddi ve sorumlu yaklaşacağınız, çok çalışacağınız,  önemli görevler alabileceğiniz ve bunun sonucunda hedeflerinize ulaşabileceğiniz günler sizi bekliyor.

Ay düğümleri yıl boyunca Başak-Balık hattında olacak ve bu alanda Güneş ve Ay tutulmaları yaşayacağız. Günlük yaşamınınız, işiniz, görevleriniz, çalışma düzeniniz, genel sağlığınız, manevi ve ruhsal alanlarda kadersel değişimler ve dönüşümler dönemindesiniz. Özellikle iş ve kariyer yaşamınızda yeni kapılar açılabilir ve istikrarlı sağlam temeller atabilirsiniz.

Jüpiter 9 Eylül’e  kadar Başak burcunda iş kısmetinizi arttırıyor. Size tavsiyem bu yıl aşk, eğlence ve özel yaşamdan daha fazla iş ve kariyer konularına odaklanmalısınız. Ancak işi şansa bırakmayın. Mutlaka ve mutlaka yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanlarda emek sarfedin ve çalışın, Jüpiter sizi mutlaka ödüllendirecektir, çalışmalarınızın karşılığını verecektir. Bu anlamda özellikle Ocak, Nisan ve Mayıs ve Eylül, Kasım ayları sizin için çok önemli ve verimli olabilir.

9 Eylül’den itibaren Terazi burcuna geçecek olan Jüpiter sizi işbirlikleri ve ilişkiler alanında desteklemeye başlayacak. Evlilik yanısıra önemli işbirliği ve ortaklık fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Süregelen ilişkilerinizden daha fazla mutluluk ve destek aldığınız bir süreç olacaktır. Eş veya ortağınızın yaşamında olabilecek şanslı gelişmeler de sizi de destekleyebilir.

Satürn yıl boyunca Yay burcunda ve dokuzuncu evinizde seyredecek. Hedeflerinizi büyütebilirsiniz; kişisel gelişiminiz için bazı derslerle karşılaşabilirsiniz. Eğitim, akademik konularda sorumluluklar, hukuksal kavramlar, yurtdışı bağlantılı işler, medya, basın, yayıncılık, seyahatler ile ilgili yeni görevleriniz ve yapılacak işleriniz olabilir. Satürn aynı zamanda iş demektir. Kariyerinizle bağlantılı olarak bu alanlarda iş sorumluluklarınız artabilir.

 

Hayata bakışınız, inançlarınız ve felsefi konularda köklü yapılandırmalar sözkonusu olabilir.  Seyahatler, eğitim ve hukuksal konularda kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle 20-25 Mart ve 23-28 Mayıs ve yakınlarında Satürn, Başak burcundaki Jüpiter ile kare açı yapacak. Bu dönemlerde bazı kısıtlamalar hissetmeniz sınavlarla karşılaşmanız mümkün. Eksik ve hataların düzeltilmesi, attığımız temellerin sağlamlaşması için bu dönemi değerlendirebiliriz. İş, eğitim, hukuksal konulara daha ciddi yaklaşmalı, ihmalkar davranmamalıyız.

2010 yılından bu yana burcunuzda bulunan Uranüs bu yıl da sizinle olacak.

Kişisel farkındalığınızın ve özgürlük ihtiyacınızın arttığı bir dönemdesiniz. Zaman zaman yaşamınıza kontrolü zor sürpriz kavramlar da dahil oluyor. Bu nedenle huzursuz ve gergin hissetmeniz mümkün. Sinir sisteminiz daha hassas hale gelmiş olabilir. Son yıllarda Uranüs Oğlak burcundaki Plüton ile kare açı yaparak yaşamınızda önemli değişim ve dönüşümler meydana getirdi ve üzerinizde önemli bir baskı oluşturdu. Artık bu iki gezegen birbirinden uzaklaştığı için bu yıl daha az baskı hissedeceksiniz. Hatta Uranüs’ün yılın son aylarında Satürn ile yapacağı olumlu açı bireysel arzularınızı ve yaratıcılığınızı değerlendirebileceğiniz daha sağlam temeller oluşturmanıza, yeni ufuklara açılmanıza yardım edebilir.

Neptün 12. evinizde manevi ve ruhsal gelişim için de sizi destekliyor. Kollektif bilinçle evrenle bir bütün olduğunuzu hissedebilir, kendinizi daha rahat akışa bırakabilirsiniz. Din, inançlar, maneviyat boyutunda önemli açılımlar olabilir. Manevi merkezlere yolcukluklar, deniz aşırı seyahatler yapabilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi geliştirecek eğitimlere katılabilirsiniz. Mart, Haziran ve Eylül aylarını bu anlamda verimli değerlendirmeniz mümkün.

Gezegeniniz Mars’ın hareketleri de bu yıl sizin için oldukça önemli olacak.

3 Ocak-7 Mart arasında Akrep burcunda oldukça kuvvetli bir pozisyonda seyredecek olan Mars sizin de mücadele ve dönüşüm gücünüzü, libidonuzu oldukça yükseltebilir. Cinsellik de çok aktif olabileceğiniz, aşk yaşamınızın hareketlenebileceği bir süreç. Ocak ve Şubat ayında kalbinizi çarptıracak fırsatlarla kaşılaşabilirsiniz…

Finansal alanda da güçlü etkiler altında olacaksınız. Burada maddi kaynaklarınıza ve başkalarıyla paylaştığınız finansal değerlere dikkatli yaklaşmalı, harcamaları kontrol etmelisiniz. Mars 7 Mart’da Yay burcuna geçecek. 18 Nisan’a kadar enerjinizi yabancı kültürler, eğitim, seyahat gibi kavramlara yönlendirebilir, başarılı olabilirsiniz. 18 Nisan- 30 Haziran aralığında Mars retro harekette olacak. Yay burcunda başlayan retro ile birlikte Mars Akrep burcuna tekrar gerileyecek.

Bu dönemde enerji ve motivasyon düşüklüğü hissedebileceğiniz gibi, hukuksal konular, uluslararası işler, eğitim, uzun seyahatler, finansal konularda bazı engel ve tersliklerle karşılaşabilirsiniz. Kaza, hastalık ve sakarlıklara, ilişkilerde çatışma ve anlaşmazlıklara da dikkat etmeniz gerekiyor. 30 Haziran’dan itibaren Mars düzeliyor ve sizin için daha destekleyici bir pozisyona geliyor. 3 Ağustos- 20 Aralık  döneminde Mars’ın pozisyonu, hedefler, projeler, iş, kariyer ve maddi konularda sizin için çok yararlı bir pozisyonda olacak bu dönemde önemli başarılar elde edebilirsiniz. Kendinize bir amaç belirleyin ve emek sarfedin; bunun karşılığını fazlası ile alabileceksiniz.

Bu yıl Mart ve Eylül aylarında Güneş ve Ay tutulmaları yaşayacağız.Nisan ayında özellikle 20- 27 Mart doğumlu Koçlar ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar verebileceğiniz, başlangıç veya yol ayrımlarına gidebileceğiniz bir dönem olacak. Yaşamınızı gözden geçirip, düzenleyebileceğiniz, sağlığınızla ilgili konuların da öne çıkacağı Martve Eylül aylarında ruhsal anlamda önemli farkındalıklar yaşamanız da mümkün. Bu dönemde sizi şaşırtacak gizli bazı kavramlarla karşılaşabilir, şaşırabilirsiniz. Gizli hayranlar, platonik ilişkiler daha görünür hale gelebilir. İş yaşamınızla ilgili önemli yapılandırmalar da olabilir.

Merkür bu yıl toprak burçlarında retro yapacak. Sizin için Oğlak burcunda retro yapacağı 5-25 Ocak ve Aralık ayının son haftası özellikle önemli olabilir. Bu dönemde iş, kariyer ve görevlerinizle ilgili bazı gecikmeler, ertelemelerle karşılaşabilirsiniz. Eski konularla ilgilenmeniz, eksikleri tamamlamanız mümkün. Daha önceden başlamış bazı işler ve projeler de Ocak ayında sonuç verebilir.

 

Sağlığınıza genel olarak iyi olmakla birlikte sinir sisteminize ve baş bölgesindeki organlara dikkat etmenizi öneririm. Migren, sinüzit, faranjit ve alerji vb. kronik sorunlar zaman zaman zorlayıcı olabilir. 18 Nisan-30 Haziran aralığındaki Mars retrosu döneminde genel olarak enerji düşüklüğü hissedebilirsiniz. Bahar yorgunluğu semptomları sizin için çok yorucu olabilir. Bu dönemde genel bağışıklığınızı güçlendirecek şekilde beslenmeniz doğru olacaktır.

Yorumlar