2017 yıllık burç yorumları!

Astrolog Demet Baltacı 2017 yıllık burç yorumlarını paylaşıyor. Bakalım 2017 yılında burçları neler bekliyor...

2017 yıllık burç yorumları!

Yıldızlar bu yıl size neler vaadediyor? Lütfen öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de okuyunuz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Sevgili Koç’lar 2017 yılında büyük vizyonlar geliştirebilir, geniş ufuklara açılabilirsiniz…

Şans, bereket gezegeni Jüpiter bu yıl 10 Ekim e kadar ilişkiler evinizde ilerleyecek…Gerek özel gerekse iş birlikleri, ortaklıklar alanında Jüpiter’in fırsatları ve büyüme imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler, eğitim, seyahatler, yabancılarla ilişkiler, hukuksal konularda da  özel yardımlar alabilirsiniz.

Jüpiter 10 Ekim’den sonra Akrep burcuna geçerek para konularında sizi desteklemeye başlayacak. Özellikle hisseli paralar, kredi, sigorta, miras, nafaka gibi alanlarda sorunlarınızı daha rahat çözebilir, fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle Mayıs, Ekim ve Kasım ayları maddi imkanlarınızı genişletecek imkanlar karşınıza çıkabilir.

Tutulmalar yıl boyu Aslan-Kova hattında olacak. Bu yıl aşk yaşamınız, çocuklar, arkadaşlar, sosyal çevre ve para konularında önemli kapılar size açılabilir; kadersel dönüşümler yaşayabilirsiniz. Özellikle Şubat, Temmuz ve Kasım ayı kariyer konularında çok öne çıkabilir. Büyük bir hedefinize, arzunuza ulaşabilirsiniz. Mart, Mayıs, Ağustos ve Ekim ayları ise aşk, çocuklar ve sosyal yaşam konularında sizi mutlu edecek fırsatlar karşınıza çıkarabilir.

Satürn geçen yıl gibi yıl boyu Yay burcunda olacak. Akademik konular, yayıncılık, uluslararası işlerde sorumluluklarınız artabilir.

Bu etkiler geçtiğimiz yıl başlamış olabilir ve bu yıl da devam edebilir.. Arzu ettiğiniz bir konuda düzenli akademik eğitim alabilir,  yeni iş bağlantıları yapabilirsiniz. Örneğin dil öğrenebilir, mesleki eğitim, kişisel gelişim seminerlerine katılabilir veya bu alanlarda kendiniz eğitim verebilirsiniz. Seyahat ile ilgili konularda kendinizi zaman zaman engellenmiş hissedebilirsiniz ancak özellikle eğitim ve iş nedeniyle bazı sürpriz seyahat fırsatları da karşınıza çıkabilir.

2017 yılının kuşkusuz sizin için en önemli gezegen hareketi 4 Mart-15 Nisan arasında yaşanacak Venüs retrosu olacak. Bu dönemde ruhsal ve bedensel daha hassas olmanız, motivasyonunuzun düşmesi mümkün. Retronun büyük bölümü sizin burcunuzda olacağı için çok daha dikkatli olmalısınız. Evlilik, işbirlikleri, sözleşmeli ilişkilerde dengesiz durumlar oluşabilir.

Geçmiş ilişkiler, eski ortaklıklarla ilgili konular gündeme gelebilir. Görmezden geldiğiniz sorunlar nüksedebilir. Sağlığınız hassas olabileceği için özellikle bel bölgesi ve cinsel organlara dikkat etmelisiniz. Güzellik, estetik ve sanatsal çalışmalarda verim düşebilir bu nedenle bu dönemde radikal bir uygulama yapmamaya çalışın. Tabii ki evilik vb. sözleşmeler için de Nisan sonunu beklemek daha doğru olacaktır. Ocak ve Nisan aylarında da kariyerinizle ilgili bazı stresler artabilir. Bu dönemde üstlerle ilişkilere dikkat etmeli, sorumlu ve sağduyulu davranmalısınız. Sabırsız ve aşırı cesur hareketler zararlı olabilir.

Burcunuzda ilerleyen Uranüs kişiliğinizde ve yaşam şartlarınızda son yıllarda önemli değişimler getirdi. Oldukça sarsıcı geçen yılların ardından özgür ve bireysel tavırlarınızla yaşamınızda istediğiniz düzeni kurabilir istikrarı sağlayabilirsiniz. Bu yıl bu anlamda kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.

Satürn ve Uranüs arasındaki olumlu görünüm iş veya özel yaşamınızda radikal kararlarınızı uygulama konusunda sizi destekleyecek. Son aylarda yıktığınız temelleri artık yeniden sağlamlaştırabilirsiniz. Şubat, Haziran ve Ekim ayında bu anlamda başarılı girişimlerde bulunmanız mümkün görünüyor.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Sevgili Boğalar 2017’da  iş, kariyer ve gelecek hedeflerinize daha ciddi ve sorumlu yaklaşacağınız, çok çalışacağınız,  önemli görevler alabileceğiniz ve bunun sonucunda hedeflerinize ulaşabileceğiniz günler sizi bekliyor.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak .Kariyer, statü, ün, şeref, görev ve sorumluluklar, otorite kavramları, aile büyükleri, ev, yuva gibi kavramlarda gelişim imkanları, kadersel dönüşümler, değişimlerle karşılaşabilirsiniz.

Jüpiter 10 Ekim’e  kadar Terazi burcunda iş kısmetinizi arttırıyor. Size tavsiyem bu yıl aşk, eğlence ve özel yaşamdan daha fazla iş ve kariyer konularına odaklanmalısınız. Ancak işi şansa bırakmayın. Mutlaka ve mutlaka yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanlarda emek sarfedin ve çalışın, Jüpiter sizi mutlaka ödüllendirecektir, çalışmalarınızın karşılığını verecektir. Bu anlamda özellikle Ocak, Nisan ve Mayıs ve Eylül, Kasım ayları sizin için çok önemli ve verimli olabilir.

10 Ekim’den itibaren Akrep burcuna geçecek olan Jüpiter sizi işbirlikleri ve ilişkiler alanında desteklemeye başlayacak. Evlilik yanısıra önemli işbirliği ve ortaklık fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Süregelen ilişkilerinizden daha fazla mutluluk ve destek aldığınız bir süreç olacaktır. Eş veya ortağınızın yaşamında olabilecek şanslı gelişmeler de sizi de destekleyebilir.

Satürn yıl boyunca Yay burcunda ve dokuzuncu evinizde seyredecek. Hedeflerinizi büyütebilirsiniz; kişisel gelişiminiz için bazı derslerle karşılaşabilirsiniz. Eğitim, akademik konularda sorumluluklar, hukuksal kavramlar, yurtdışı bağlantılı işler, medya, basın, yayıncılık, seyahatler ile ilgili yeni görevleriniz ve yapılacak işleriniz olabilir. Satürn aynı zamanda iş demektir. Kariyerinizle bağlantılı olarak bu alanlarda iş sorumluluklarınız artabilir.

Hayata bakışınız, inançlarınız ve felsefi konularda köklü yapılandırmalar sözkonusu olabilir.  Seyahatler, eğitim ve hukuksal konularda sorumluluklar alabilirsiniz. Özellikle Mart ve Haziran ayları sizin için oldukça hareketli ve yorucu olabilir. Bu dönemlerde bazı kısıtlamalar hissetmeniz sınavlarla karşılaşmanız da mümkün. Eksik ve hataların düzeltilmesi, attığımız temellerin sağlamlaşması için bu dönemi değerlendirebiliriz. İş, eğitim, hukuksal konulara daha ciddi yaklaşmalı, ihmalkar davranmamalısınız.

2017 yılında sizin için en önemli gezegen hareketlerinden biri 4 Mart-15 Nisan aralığında yaşanacak Venüs retrosu olacak. Venüs sizin yönetici gezegeniniz ve retro dönemlerde sizi ruhsal ve bedensel olarak etkileyebilir. Çok daha hassas olabileceğiniz bu dönemde özellikle bel, böbrekler, cinsel bölgelerdeki sorunlara karşı tedbirli olmalısınız. İlişkilerinizde ve sosyal konularda anlaşmazlıklar oluşabilir. Ya da daha çok geçmişten gelen ilişkilerle ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Gizli ve platonik ilişkiler bu dönemde sorun olabilir. Evlilik ve sözleşmeli ilişkiler açısından Venüs’ ün retro olduğu dönemde dikkatli olmalısınız. Retronun bittiği 15 Nisan sonrası tüm bu konular için şartlar daha olumlu ve destekleyici olabilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Sevgili ikizler burçları Jüpiter 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda sizin için çok yardımcı bir pozisyonda olacak. Genel olarak şans evi olarak anılan beşinci evinizdeki Jüpiter her alanda kısmetinizi arttıracaktır. Özellikle aşk, romantizm, çocuklar, sanat, hobiler, spor ve yaratıcılık gerektiren her alanda Jüpiter’den destek alabilirsiniz.

10 Ekim’den sonra Akrep burcuna geçecek olan Jüpiter sağlık, günlük yaşam, diyet ve beslenme konularını düzenlemeniz için size yardımcı olabilir. Jüpiter iş ve çalışma yaşamınızı da yıl sonu daha fazla destekleyecek. İş amaçlı eğitim ve seyahatler artabilir. Yabancı kültürler, medya ve yayıncılık ile ilgili iş fırsatları karşınıza çıkabilir. Bu dönemde evcil hayvan sahibi de olabilirsiniz.

Kadersel etkiler taşıyan Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Bu yıl yakın çevreniz, kardeşler ve akrabalarla ilişkileriniz güçlenebilir ve onlardan fayda görebilirsiniz. Kardeşlerin yaşamlarında önemli büyüme ve gelişme fırsatları ortaya çıkabilir. Kişisel gelişiminiz ve eğitim için çok iyi bir dönemdesiniz. İlgi duyduğunuz her alanda eğitim alabilirsiniz; örneğin dil öğrenebilirsiniz. Biraz daha disipline ve düzene ihtiyacınız var, ancak korkmayın Satürn bunu size sağlayacaktır.

Satürn yıl boyu Yay burcunda olacak ve sizi ilişkiler alanında sınayacak. Sağlam temelli ilişkiler bu dönemde daha da kuvvetlenebilir.  Evlilik sorumluluğu alabilirsiniz, uzun vadeli iş birlikleri ve ortaklıklar kurmanız mümkün. Arkadaş çevrenizden bir kişiyle ciddi bir ilişki yaşamanız mümkün. Flört olarak başlayan bir ilişki Şubat ve Haziran dönemlerinde resmiyete de taşınabilir. Sorun yaşadığınız ilişkilerde ise kararlı ve sorumlu davranıp gerekli yol ayrımlarına gidebilir, uygun çözümler bulabilirsiniz.

Finansal konularda uzun vadeli, sağlam temelli bazı yapılandırmalar söz konusu olabilir. Emeklilik, nafaka, miras, sigorta, kredi gibi kaynaklarda sorumluluklar alabilirsiniz. Bu yıl eşinizin ve ortağınızın maddi desteklerinin kısıtlanması ve baskılar olması mümkün. Para ile ilgili her türlü yasal konuya tedbirli yaklaşmalısınız. Özellikle vergi gibi devletle bağlantılı olanlarına. Kısa süreli şanslar yerine uzun vadeli istikrar ve güven arıyorsanız bu dönemi olumlu değerlendirebilirsiniz. Kişisel kaynaklarınızı doğru değerlendirmeyi, yatırım yapmayı öğreneceksiniz.

4 Mart-15 Nisan aralığında yaşanacak Venüs retrosu sizi uzun süredir görmediğiniz arkadaşlarınız veya eski flörtleriniz ile karşılaştırabilir. Aşk yaşamınızda bu dönemde trafik karışabilir dikkatli olmalısınız. Duygusal davranışlar kafanızı karıştırabilir. Özellikle gurp faaliyetleri ve ekip çalışmalarında dengeyi korumak için daha fazla çaba harcamalısınız. Çervenizdeki kadın figürlerle ilişkilerde zorluklar olabilir. Bu dönemde bazı yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz ilginç fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Uzun süredir ilgilenmediğiniz bir hobiniz veya spor yaşamınıza tekrar girebilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Sevgili Yengeç burcu Jüpiter 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda ev, yuva, aile konularında sizi destekleyecek. Emlak alabilir, mülk sahibi olabilir, evinizi genişletebilir, güzelleştirebilirsiniz. Aileniz genişleyebilir, evlilik ve çocuk konularında sorumluluk almanız mümkün. Anneniz ve ebeveynlerinizle ilgili konularda güzel gelişmeler olabilir, mutluluk alabilirsiniz. Şubat, Temmuz ve Ağustos ayları bu anlamda bol yıldızlı günler…

10 Ekim’den sonra Jüpiter Akrep burcuna geçecek. Aşk, romantizm, sanat ve çocuklarla ilgili konularda bereketli bir dönemde olacaksınız. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Çocuğu olanlar ikinci çocuğa da karar verebilir. Maddi konularda da Jüpiter yılın son aylarında sizi daha fazla destekleyecek. Yatırım araçlarında da şanslı ve verimli bir dönemde olacaksınız.

Satürn yıl boyu Yay burcunda altıncı evinizde seyredecek. Günlük yaşamınız, çalışma koşullarınız, alışkanlıklarınız, iş hayatınıza çeki düzen vereceğiniz, disiplinli olmanız gereken bir dönemdesiniz. Bu etkiler geçen yılda vardı. İş yükünüz artabilir, daha çok çalışabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl bu konlularda daha fazla zorlanmış olabilirsiniz.Her zaman aldığınız yardımlar kısıtlanmış, günlük yaşamınız zorlaşmış olabilir. Sağlığınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Zorunluluklar nedeniyle beslenme düzeninizi tekrar yapılandırabilirsiniz. Herhangi bir alanda yeni sorumluluklar almanız mümkün. Bir evcil hayvan sahibi olup onun sorumluluğunu da alabilirsiniz. Bu yıl daha fazla destek alabileceğinizi unutmayın. Sürüncemede kalmış işler bu yıl sonuç verebilir. Özellikle Nisan, Ağustos ve Eylül aylarını iyi değerlendirmeye çalışın.

4 Mart-15 Nisan aralığında yaşanacak Venüs retrosu sizin için kariyer konularına vurgu yapıyor. İş yaşamınızda eski ortaklıklar ve ilişkiler bu dönemde gündeme gelebilir. İşbirlikleri ve sözleşmeli ilişkilerde temkinli hareket edilmesi gereken bir dönem. Özellikle üstlerinizle ilişkilerde, devlet ve otorite pozisyonları ile olan bağlantılarda sorun yaşanabilir. Aile büyükleri ve ebeveynlerinizle ilgili sağlık sorunları veya anlaşmazlıklar da o dönemde size extra sorumluluklar yükleyebilir. Aşırı hassaslaşmak yerine durumlara mantıklı ve sağduyulu yaklaşmalısınız.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Bu yıl maddiyat, para ve kişisel kazançlarınız önemli etkiler altında olacağı için değişimlerle karşılaşabilirsiniz. Para konularında Jüpiter’den destek alabilirsiniz. Özellikle aile, mülk, toprakdan gelebilecek kaynaklar artabilir. Bu durumda işiniz yoksa, düzenli bir gelir getirecek işi bulabilir, süregelen işlerinizi ve kazançlarınızı büyütebilir, kendinizi garantiye alacak yatırımlar yapabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Sevgili Aslan burçları manevi, ruhsal ve zihinsel olarak geliştiğiniz, hayata bakışınızın değiştiği bir yıl sizi bekliyor.

Ay düğümleri yıl boyunca Aslan-Kova hattındayken, yaşamınızı değiştirip, şekillendirecek kadersel etkiler altında olacaksınız. Önemli bir dönemeçtesiniz, size yeni kapılar açılabilir. Tabii bazı kapıları da kapatmanız gerekbilir. Özellikle Şubat ve Ağustos aylarında yaşanacak Güneş ve Ay tutulmaları ilişkiler ve kariyer alanlarınızda radikal değişimleri hızlandırabilir. Bu tutulma etkileri yıl boyunca gündemde olacak. 

Bu yıl özellikle Ekim’e kadar olan dönemde daha fazla seyahat etme şansınız var. Nisan ve Temmuz ayları bu anlamda çok verimli olabilir. Basın, yayın, medya, internet vb. alanlardaki çalışmalardan fayda görebilirsiniz. Şubat ve Ağustos aylarında Ay ve Güneş tutulmaları meydana gelecek. Bu tutulmaların etkileri bütün bir yıla yayılacağı için özellikle eğitim, iş, ticaret, kariyer alanında önemli başlangıçlar ve dönüşümler yaşayabilirsiniz.

Jüpiter 10 Ekim’den itibaren Akrep burcuna geçecek. Yılın son ayları ve önümüzdeki yıl ev, yuva, aile ile ilgili konularda daha şanslı olacaksınız. Emlak, mülk alabilir, daha geniş ve konforlu evlere taşınabilir, ailenizi büyütebilirsiniz. Aile büyükleri, ebeveynlerle ilgili mutluluklar alabilir, onların desteğini daha fazla hissedebilirsiniz.

Satürn yıl boyu Yay burcunda geçen yıl olduğu gibi beşinci evinizde seyredecek. Aşk, çocuklar, eğlence, organizasyonlar, oyun, sanat, spor ile ilgili konularda daha ciddi ve disiplinli olmalısınız. Zaman zaman kendinizi bu alanlarda kısıtlanmış hissedebilirsiniz. İhmal ettiğiniz konular, hatalar varsa bunlarla yüzleşip, düzeltme sürecinde olacaksınız. Bu etkiler aslında başladı. Çocuklarla ilgili sorumluluklar artabilir. Örneğin ikinci bir çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Çocuklarınızın geleceği ve eğitimi ile ilgili başarılı gelişmeler olabilir.

Evlilik, iş ortaklıkları ve sözleşmeli ilişkiler önemli kararlar verebilirsiniz… Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım ayları verimli dönemler. 4 Mart-15 Nisan aralığında meydana gelecek Venüs retrosunda bu konulara daha temkinli yaklaşmalısınız. Size çok sert etki yapmamakla birlikte Venüs retroları ilişkiler, sosyal kavramlar, anlaşmalar, güzellik, estetik, sanat gibi konularda bazı sorunlar çıkarabilir. Bu dönemde geçmişten gelen yasal bir konuyla ilgilenmeniz de gerekebilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Sevgili Başaklar şans ve bereket gezegeni büyük benefik Jüpiter ise 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda daha sonra Akrep burcunda ilerleyecek.

Bu yıl maddiyat, para ve kişisel kazançlarınız önemli etkiler altında olacağı için değişimlerle karşılaşabilirsiniz. Para konularında Jüpiter koruması ile şanslı bir yıldasınız. Bu durumda işiniz yoksa, düzenli bir gelir getirecek işi bulabilir, süregelen işlerinizi ve kazançlarınızı büyütebilir, kendinizi garantiye alacak yatırımlar yapabilirsiniz.

Satürn geçen yıl olduğu gibi yıl boyunca Yay burcunda olacak.

Satürn sorumluluk ve disiplin gezegeni olarak dördüncü evinizde bulunduğu 2017 sonuna kadar özellikle aile ve yuva konularında ciddi yapılandırmalarla karşılaşabilirsiniz. Aile ve ebevenlerle ilgili sorumluluklar ve kısıtlayıcı koşullar artabilir. Yaşlı aile üyelerinin sağlık sorunları ve kayıpları olabilir. Aslında bu etkiler geçen yıl sizi daha fazla zorladı bu yıl koşulların biraz daha rahatlayacağını özellikle maddi sorunlarınızı daha rahat çözebileceğinizi söyleyebilirim. Mart ve Eylül ayları bu anlamda sizin için daha önemli görünüyor. Emlak, toprak, almak, satmak, aile ile bağlantılı miras vb. konularda da Satürn yeni düzenlemeler yapmanız için sizi zorlayabilir.

Satürn’ün bulunduğu alanlarda hata ve ihmal varsa süreç daha sıkıntılı olacağı için sorumluluklarınızı ihmal etmemelisiniz.

4 Mart-15 Nisan aralığında yaşanacak Venüs retrosu maddi konulara daha dikkatli yaklaşmanızı gerektiriyor. Eşiniz veya ortağınızın maddi kaynaklarında stresler oluşabilir, sizin beklediğiniz destekler gecikebilir. Bu dönemde özellikle finansal anlaşmalar, yatırım yapmak, borçlanmak veya borç vermek çok doğru olmayabilir. Nisan sonundan itibaren şartlar daha uygun olabileceğinden sabırlı ve tedbirli davranmalısınız.

10 Ekim’den itibaren Akrep burcunda ilerleyecek olan Jüpiter sizi eğitim, ticaret, iletişim konularında daha fazla destekleyecek. Yakın çevreniz, kardeşler ve akrabalarla ilgili iyicil etkiler de artabilir. Daha fazla seyahat edebilir, yeni bir şeyler öğrenebilir, basın, medya gibi alanlarda fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak.Genel sağlığınız, iş ve çalışma düzeniniz, alışkanlıklarınız daha fazla mercek altında olacağından, yenilikler ve dönüşümlerle karşılaşabilirsiniz. Bağımlılıklardan, zararlı alışkanlıklardan kurtulmak ve sağlıklı bir diyet programına başlamak için bu yılı değerlendirebilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Sevgili Teraziler şans, bereket gezegeni Jüpiter bu yıl 10 Ekim e kadar sizin burcunuzda olacak. Jüpiter 12 yılda bir sizin burcunuza geliyor.  Bu yıl kendinizi koruma altında hissedebilirsiniz. Gerek özel gerekse kariyer yaşamınızda Jüpiter’in fırsatları ve büyüme imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler, eğitim, seyahatler, ilişkiler, ruhsal ve felsefi gelişim alanlarında verimli bir yıl sizi bekliyor olacak.

Sağlığınıza özen gösterebilir, günlük yaşamınızı, alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, şifa ve tedavi imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Jüpiter transiti hızlı kilo aldırabilir bu nedenle diyetinize ve fiziksel aktivitelerinize dikkat etmelisiniz.

Jüpiter 10 Ekim’den sonra Akrep burcuna geçerek para konularında sizi desteklemeye başlayacak. Yıl sonuna kadar maddi imkanlarınızı geliştirebilir, kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Ekim-Kasım ayları maddi konularda belirleyici gelişmeler olabilir.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Bu yıl aşk yaşamınız, çocuklar, arkadaşlar, sosyal çevre ve para konularında önemli kapılar size açılabilir; kadersel dönüşümler yaşayabilirsiniz. Özellikle Şubat, Ağustos ve Kasım ayı kariyer konularında çok öne çıkabilir. Büyük bir hedefinize, arzunuza ulaşabilirsiniz. Mart, Mayıs, Temmuz ve Ekim ayları ise aşk, çocuklar ve sosyal yaşam konularında sizi mutlu edecek fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Bunları görüp doğru değerlendirmek size kalmış.

Satürn geçen yıl gibi yıl boyu Yay burcunda olacak. Disiplinli ve planlı bir eğitim programına başlayabilirsiniz. Bu etkiler geçtiğimiz yıl başlamış olabilir ve bu yıl da devam edebilir. Satürn 2017 sonuna kadar Yay burcunda olacak. Arzu ettiğiniz bir konuda düzenli eğitim alabilir,  yeni iş bağlantıları yapabilirsiniz. Örneğin dil öğrenebilir, mesleki eğitim, kişisel gelişim seminerlerine katılabilir veya bu alanlarda kendiniz eğitim verebilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşler, komşular, akrabalar ile ilgili bazı kısıtlamalar ve sorumluluklar söz konusu olabilir. Onlarla olan ilişkileri ihmal ettiyseniz ilişkilerinizi daha ciddiye alabilir, yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. Seyahat ile ilgili konularda kendinizi zaman zaman engellenmiş hissedebilirsiniz ancak özellikle eğitim ve iş nedeniyle bazı sürpriz seyahat fırsatları da karşınıza çıkabilir.

2017 yılının kuşkusuz sizin için en önemli gezegen hareketi 4 Mart-15 Nisan arasında yaşanacak Venüs retrosu olacak. Bu dönemde ruhsal ve bedensel daha hassas olmanız, motivasyonunuzun düşmesi mümkün. Retro ilişki evinizde olacağı için çok daha dikkatli olmalısınız. Evlilik, işbirlikleri, sözleşmeli ilişkilerde dengesiz durumlar oluşabilir.

Eski eş, eski ortaklık gibi konular gündeme gelebilir. Görmezden geldiğiniz sorunlar nüksedebilir. Sağlığınız hassas olabileceği için özellikle bel bölgesi ve cinsel organlara dikkat etmelisiniz. Güzellik, estetik ve sanatsal çalışmalarda verim düşebilir bu nedenle bu dönemde radikal bir uygulama yapmamaya çalışın. Tabiiki evilik vb. sözleşmeler için de Nisan sonunu beklemek daha doğru olacaktır.

Satürn ve Uranüs arasındaki olumlu görünüm iş veya özel amaçlı keyifli seyahat, eğitim imkanlarını da karşınıza çıkarabilir. Reklam, promosyon, sosyal medya, internet üzerindeki çalışmalardan daha fazla verim alabilirsiniz. Şubat ve Mayıs ayında bu anlamda başarılı girişimlerde bulunmanız mümkün görünüyor. Temmuz ayında da kariyer alanında önemli bir hedefinize ulaşabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)

Sevgili Akrepler 2017 yılı size hem zihinsel hem de ruhsal açıdan önemli gelişim olanakları sağlayabilir. 10 Ekim’e kadar şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter Terazi burcunda sizin için koruyucu bir pozisyonda olacak. On ikinci evinizdeki Jüpiter hem bedensel hem ruhsal anlamda sizi şifalandırabilir. Manevi yönünüzün güçlendiği, evrenle bir olduğunuzu hissettiğiniz, sezgilerinizin ve yeteneklerinizin arttığı bir dönemde olacaksınız.

Yaşamınızdaki olumsuz kavramlardan, zararlı bağımlılık ve alışkanlıklardan kurtulabilir, günlük yaşamınızı düzenleyebilir, sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. Alternatif tıp, şifa, enerji çalışmalarına daha fazla ilgi duyacağınız ve bu alanlarda bilgi toplayacağınız bir dönemdesiniz. Beslenme düzeninizi tamamen değiştirebilir, diyet yapabilir, spora başlayabilirsiniz. Bu yıl spirütüel anlamda ilginç deneyimler yaşayabilirsiniz. Zor zamanlarınızda farketmediğiniz bazı gizli yardımlarla karşılaşabilir; bir iyilik meleği tarafından korunduğunuzu hissedebilirsiniz.

10 Ekim’den itibaren Jüpiter burcunuza geçerek sizi daha açık ve görünür bir şekilde desteklemeye başlayacak. Büyüme ve gelişme imkanlarını iyi değerlendirebilmek için  kendinizi hem bedensel hem ruhsal olarak hazırlamalısınız.

Satürn yıl boyunca geçen yıl olduğu gibi Yay burcunda ilerleyecek. Satürn’ün bulunduğu yerde ciddi ve sorumlu davranmalısınız. Maddi konularda istikrar sağlayacak düzenli iş ve çalışma imkanları karşınıza çıkabilir. geçtiğimiz yıl maddi sıkışma ve engelleri daha fazla yaşamış olabilirsiniz. Kayıp ve hayalkırıklıkları da kendinizi güvensiz hissetmenize yol açtı. Bu yıl daha şanslısınız, emek harcadığınız takdirde bunların karşılığı gelecektir. Yalnız paranın çalışarak geleceğini unutmayın ve şansa fazla güvenmeyin en azından Ekim’e kadar böyle… Ekim’den sonra Jüpiter şansı sizinle…

4 Mart-15 Nisan aralığında Venüs retrosu yaşanacak. Bu dönemde özellikle iş ortamınızdaki ilişkilere ve genel sağlığınıza karşı daha özenli olmalısınız. Günlük yaşamın yorucu ritmi sizi zorlayabilir. Beslenme ve spor programlarınızı tekrar gözden geçirebiliriz. Güzellik ve estetik ile ilgili radikal uygulamalardan uzak durmalısınız. Evcil hayvanlarınızın sağlığına ve bakımına da dikkat etmekte fayda var. Nisan başında eski bir aşk ilişkisi ile ilgili konu kafanızı karıştırabilir. Aşırı duygusal davranmamaya çalışın.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Güneş ve Ay tutulmaları kariyer, statü, aile, ebeveynler, yuva kavramlarını etkileyecek. Bu alanlarda kadersel dönüşümler ve değişimlerle karşılaşabilirsiniz. İş değişimi, terfi, atama, yer değişimleri, taşınma, aile ilgili sorumluluklar zaman zaman yaşam dinamiklerinizi etkileyebilir, size yeni kapılar açılabilir. Bu anlamda Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında yaşanacak gelişmeler çok daha belirleyici olabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Sevgili Yay burçları  2016 yılında iş, kariyer ve para durumunuzda sağlam temeller oluşturabilir, istikrarlı adımlar atabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl kariyer evinizden geçen Jüpiter size çeşitli iş ve kariyer fırsatları vermiş olabilir. Bu yıl işleri geliştirip, büyütüp maddi getirilerini değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Satürn 2017 sonuna kadar burcunuzda ilerlemeye devam edecek. Satürn sizin için gerekli olan ve olmayan kavramları anlamanızı sağlayacak ve yaşamınızda yeni yapılandırmalar, düzenlemeler meydana getirecek. Satürn transitleri doğal olarak biraz yorucu ve zorlayıcı olabilir. Sorumluluklarınız artabilir. Bu dönemde ihmal ettiğiniz, ertelediğiniz konuları tamamlayıp, hatalarınızla yüzleşebilirsiniz.

Ciddi ve sistematik bir çalışmayla kendinizi geliştirmeniz, yeni beceriler kazanmanız da mümkün. Sizin gibi rahatına düşkün, yaşamın keyifli yanlarını seven, maceraperest bir burç için Satürn kısıtlayıcı olabilir. Ancak  bunların hepsi sizin gelişmeniz ve olgunlaşmanız için ders niteliği taşıyacaktır ve uzun vadede önemli yararları olacaktır.

Jüpiter 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda olacak. İş ve kariyerden gelecek paraların bereketi artacaktır. Bunları yine işinizi büyütmek ve kendi mesleki becerilerinizi geliştirmek için değerlendirebilirsiniz. Yeni projeler ve iş teklifleri ile karşılaşmanız da mümkün. Özellikle ekip çalışmalarında ve grup faaliyetlerinde daha verimli olabilirsiniz.

Sosyal çevrenizin genişleyeceği arkadaşlardan fayda görebileceğiniz bir yıldasınız. Dernek, vakıf, klüp vb. toplumsal çalışmalarda görevler üstlenebilirsiniz. Bu çevrelerde meydana gelecek yeni tanışmalar gerek iş gerekse özel yaşamınızda önemli beraberliklere dönüşebilir.

Jüpiter ve Satürn arasındaki olumlu görünüm iş veya özel amaçlı keyifli seyahat, eğitim imkanlarını da karşınıza çıkarabilir. Reklam, promosyon, sosyal medya, internet üzerindeki çalışmalardan daha fazla verim alabilirsiniz. Şubat ve Nisan ayında bu anlamda başarılı girişimlerde bulunmanız mümkün görünüyor.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Şubat ve Ağustos aylarında bu burçlarda yaşayacağız. Eğitim, öğretim, iletişim, medya, yayıncılık ile ilgili iş fırsatları karşınıza çıkabilir. Arzu ettiğiniz bir konuda eğitim, kişisel gelişim için kurs, seminer, work-shop’lara katılabilirsiniz. Uzman olduğunuz bir alanda kitap yazabilir, internet üzerinde blog, web site vb. açabilirsiniz.  Mart, Haziran ve Eylül ayları bu konularda çok verimli geçebilir.

4 Mart- 15 Nisan aralığında yaşanacak Venüs retrosu sosyal ilişkileriniz ve aşk yaşamınızda nostaljik bazı etkiler oluşturabilir. Eski arkadaşlar, geçmiş flörtler bu dönemde tekrar karşınıza çıkabilir. Çocuklar ile ilgili konulara temkinli yaklaşmalısınız.

Jüpiter 10 Ekim’den sonra Akrep burcuna geçecek. Yılın son aylarında  dinlenmek, kendinize zaman ayırmak, sağlığınız ve ruhsal gelişiminizle ilgilenmek için Jüpiter size daha fazla fırsat ve ilham sunabilir. Günlük yaşamınız, alışkanlıklarınız, çalışma düzeninizle ilgili sorgulamalar yapabilirsiniz. Artan farkındalığınızla birlikte  sizin için yararlı ve zararlı olan kavramları ayırabilir, ruhsal ve bedensel gelişiminiz için şifa ve arınma çalışmaları yapabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Sevgili Oğlak burçları disiplin ve sorumluluk gezegeni Satürn 2017 yıl sonuna kadar  Yay burcunda on ikinci evinizde olacak.

Bu durum sizi biraz münzevi yapabilir ve yalnız kalma ihtiyacınızı arttırabilir. Ruhsal olgunluk, manevi gelişim konularında önemli aşamalar katedebilirsiniz. Bedensel ve ruhsal sağlığınız, şifa, arınma, terapi gibi konulara daha ciddi yaklaşabilir ve günlük yaşamınızı düzenleyebilirsiniz. Herhangi bir konuda disiplinli bir çalışma içine girebilir, bu süreç içinde sosyal yaşam ve eğlenceli konulardan uzaklaşıp, yalnız zaman geçirebilirsiniz.

Burcunuzda ilerleyen Plüton son yıllarda gerek kişiliğinizde gerekse yaşam düzeninizde önemli dönüşümler meydana getirdi ve bu etki devam edecek. Bu yıl özellikle kariyer ve aile arasında zaman zaman ikilemler yaşayabilir, denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Bu durum üzerinizde büyük bir baskı ve gerilim de yaratabilir. Aile büyükleri, otorite kavramları ile olan ilişkilerde zaman zaman çatışmalar yaşamanız zaman zaman da sorumluluklar almanız gerekebilir.

Özellikle 4 Mart-15 Nisan aralığında aile evinizde retro yapacak olan Venüs tüm ailevi ilişkilere, ev, yuva, emlak ile ilgili konulara dikkat çekiyor. İlişkilerde daha özenli olmalısınız. Özellikle ailedeki kadın figürlerle ilgili bir konu gündeme gelebilir. Evde tadilat, dekorasyon gibi uğraşlar bu dönemde sizi yorabilir. Ancak konfor ve estetiğe yönelik konularda memnun olmanız da zor görünüyor. Bu nedenle bu tarz işleri Mayıs ayına ertelemek daha doğru olabilir. Emlak ve gayri menkul alım ve satımı ile ilgili kavramlarda da temkinli davranıp, acele etmemekte fayda var.

Şans ve bereket gezegeni Jüpiter 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda onuncu evinizde sizi kariyer ve iş konularında destekleyecektir. Yeni iş imkanları, işinizi büyütme fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Tabii bu daha çok çalışma ve sorumluluk anlamına da gelecektir. İş ve mesleki eğitimler, seyahatler de bu dönemde yoğunlaşabilir. Yaşamdaki statünüz, toplum önündeki saygınlığınız güçlenebilir ve önümüzdeki 12 yılı şekillendirecek önemli kariyer fırsatları ile karşılaşabilirsiniz.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Finansal durumunuz, sahip olduğunuz değerler, mal varlıklarınız ile ilgili kadersel etkiler altında olabilirsiniz. Evlilik ve iş ortaklığına bağlı olarak finansal durumunuzda değişimler olabilir. Yeni iş başlangıçları, kariyer değişimleri, miras, sigorta, vergi gibi kavramlar, eşten gelebilecek paralar, krediler gündeme gelebilir, emekli de olabilirsiniz.

Özellikle Şubat, Nisan, Ağustos aylarında para durumunuzu etkileyecek gelişmeler hızlanabilir.

10 Ekim’ den sonra Akrep burcuna geçecek olan Jüpiter yılın son üç ayında aşk, çocuklar ve para konularında daha fazla sizi  destekleyecektir. Yıl boyu uğraştığınız işlerin maddi getirileri bu dönemde sizi daha fazla mutlu edebilir. Sosyal çevreniz genişlerken, nüfuzlu ve elit kesimden arkadaşlar edinebilirsiniz. Özellikle ekip çalışmaları, grup faaliyetleri, vakıf, dernek, klüp çalışmalarında verimli ve şanslı bir dönemde olacağınızı söyleyebilirim.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Sevgili Kovalar 2017 yılında da geçen yıl olduğu gibi yöneticigezegenleriniz Satürn ve Uranüs sizi destekleyen pozisyonda olacak.

Satürn 2017 yılı sonuna kadar Yay burcunda seyahat ederek sosyal çevreniz ve arkadaş ilişkilerinizde yeni yapılandırmalar meydana getirebilir. Bu dönemde bazı arkadaşlarınızla daha az görüşebilir ya da ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz. İş amaçlı ilişkiler, statü sahibi olgun yaştaki kişiler çevrenizde daha fazla olabilir. Sizin için gerekli ve gereksiz olan ilişkileri gözden geçirip yeniden düzenleyeceksiniz.

Bu yıl 10 Ekim’e kadar Jüpiter Terazi burcunda olacak. Şans gezegeni Jüpiter’in bu transiti kuşkusuz sizin için çok daha olumlu olacak. Jüpiter bu yıl size yabancı kültürler, uluslararası işler, seyahatler, eğitim, yayıncılık ve hukuksal konularda önemli yardımlarda bulunabilir.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Tutulmalar yaşamınızı değiştirecek ve dönüştürecek gelişmeleri hızlandırırlar, bazı kapıları açarlar bazılarını da kapatırlar.

Siz de özellikle Şubat ve Ağustos aylarında meydana gelecek bu tutulma etkileriyle zaman zaman kontrol dışı kadersel olaylarla karşılaşabilirsiniz. Ciddi ilişkiler kurabilir, evlenebilirsiniz. Süregelen uzun süreli lişkilerinizde de bazı dönüşümler olabilir. İlişkileriniz kariyeriniz üzerinde çok etkili olabilir. Yabancı ortaklıklar, uluslararası ilişkiler alanında verimli bir dönemdesiniz. Akademik bir amacınıza ulaşabilir, hukuk ve yayıncılık alanında alacağınız desteklerle başarılı olabilirsiniz.

4 Mart-15 Nisan aralığında meydana gelecek Venüs retro hareketi ile bahsettiğimiz tüm bu konularda geçmişten gelen konularla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevrenizdeki kişilerle ilişkilere dikkat etmelisiniz. Kızkardeş veya bir komşu ile ilişkilerde zaman zaman gerilimler hissedebilirsiniz. Anlaşma ve sözleşmeler için de retro döneminin bitmesini beklemek daha doğru olabilir.

Jüpiter 10 Ekim’de Akrep burcuna geçecek. Jüpiter yılın sonlarında sizi kariyer ve iş alanlarında daha fazla destekleyecek. Çalışmalarınızın karşılığını daha fazla alabileceğiniz, toplum önünde dikkat çekebileceğiniz, ün ve şöhrete kavuşabileceğiniz bir dönemde olacasınız. Jüpiter sizi iş, kariyer ve para konularında destekleyeceğinden 2018 için hedeflerinizi biraz daha büyütebilirsiniz…

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Sevgili Balıklar 2017 yılında kariyer ve finans konuları ön plana çıkabilir.

Disiplin ve sorumluluk gezegeni Satürn bu yıl da Yay burcunda kariyer evinizde seyredecek. İş, kariyer ve toplum önündeki statünüzü sağlamlaştıracak çalışmalar yapabilirsiniz. Bu dönemde sorumluluklarınız artacağı için daha fazla yorulabilirsiniz. Gerekli ve gereksiz olanları ayıklamak, yeniden yapılandırmak için  uygun bir dönemde olacaksınız.

Ancak bu süreçte eğer geçmişte ihmal ve yanlışlarınız varsa onlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar zaman zaman çok kısıtlayıcı olabilir, kendinizi engellenmiş hissedebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl bu konularda daha fazla zorlandınız. Bu yıl sorunların altınddan daha rahat kalkabilirsiniz. Mart ve Eylül ayı bu anlamda sizin için daha yorucu olabilir. Haziran sonunda ise önemli bir kariyer başarısı elde etmeniz mümkün.

Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova hattında olacak. Tutulmalar yaşamımızı değiştirecek ve dönüştürecek gelişmeleri hızlandırırlar, bazı kapıları açarlar bazılarını da kapatırlar. Siz de özellikle Şubat ve Ağustos aylarında meydana gelecek bu tutulma etkileriyle genel sağlığınız, günlük yaşamınız, alışkanlıklarınız, iş ve çalışma koşullarınızla ilgili dönüşümlerle karşılaşabilirsiniz. Bağımlılıklar ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için bu yıl daha kararlı davranabilirsiniz.

Büyük şans gezegeni Jüpiter 10 Ekim’e kadar Terazi burcunda olacağından finans, hisseli paralar, eş ve ortaktan gelebilecek kaynaklarla ilgili size destek olabilir. Vergi, sigorta, miras, kredi, nafaka gibi alanlarda var olan sorunları çözebilir, şanslı gelişmelerle karşılaşabilirsiniz… Ancak Jüpiter bulunduğu alandaki konuları genişletir. Bazen sorunları daha da büyütebilir. Bu nedenle ihmal veya hatalar varsa özellikle finansal alanlarda bunları gözardı etmemelisiniz.

Mart ve Nisan aylarında özellikle finans konularına daha tedbirli yaklaşmalısınız. Para evinizde transit eden Uranüs zaman zaman  kontrol dışı durumlar yaratabilir.

Özellikle 4 Mart-15 Nisan aralığında para evinizde Venüs retro hareket yapacak. Bu dönemde borçlanmak, kredi almak, önemli alışverişler yapmak çok doğru olmayabilir. Finansal konularda acele etmemeniz gerekiyor. Para girişlerinizde gecikmeler olabilir, kaynaklarınızı doğru değerlendirmelisiniz.

Yıl geneline baktığımızda maddi konularda geçtiğimiz yıla oranla daha istikrarlı sonuçlar da alabilirsiniz. Teknoloji, bilişim, bilim, eğitim, medya sektörüyle bağlantılı işleriniz bu dönemde daha verimli olabilir.

Jüpiter 10 Ekim’den’den sonra Akrep burcuna geçerek yılın son aylarında akademik konular, uluslararası kavramlar, hukuksal işler, medya, yayıncılık alanlarında size daha fazla fırsat sunabilecek.

Burcunuzda ilerleyen Neptün yaratıcılığınızı, ruhsal ve sanatsal enerjilerinizi güçlendiriyor. Sezgileriniz de son zamanlarda oldukça artmış olabilir. Ancak aşırı idealist ve hayalperest olmamalısınız. Özellikle iş ve kariyer konularına gerçekçi yaklaşmalı, kayıp ve hayal kırıklıkları ile karşılaşmamak için disiplinli bir şekilde çalışmalısınız. Maneviyat ve ruhsal gelişim için daha disiplinli uygulamalar yapabilirsiniz. Yılın ikinci yarısından itibaren kutsal yerleri ziyaret amaçlı seyahatleriniz de artabilir.

Mutlu ve başarılı bir yıl dilerim,

Sevgilerimle

Demet BALTACI

demet@astrofoni.com

astrofoni.com

Yorumlar