Diyete nasıl başlanır nelere dikkat etmek gerekir?

Diyet yapmak istiyor ama bir türlü nasıl başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Yaz ayları da geldi çattı işte sizi teşvik edecek ip uçlarıyla diyetinizi başlatın!

Diyete nasıl başlanır nelere dikkat etmek gerekir?

Diyet yapmak istiyor ama bir türlü nasıl başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Yaz ayları da geldi çattı işte sizi teşvik edecek ip uçlarıyla diyetinizi başlatın! İlk olarak diyetinizi sağlıklı beslenme için bir adım olarak düşünün ve sonucunda neler olacağına odaklanın! Etkili bir diyet için hadi başlayalım. İşte yapılması gerekenler!

1- Kendinizi ikna edin!  

Artı ve eksilerin olduğu bir liste yapın ve kendinizi öncelikle tamamiyle ikna edin ve inanın. Yeterince ikna olduktan sonra başlamak daha sağlıklı bir süreç elde etmenizi sağlayacak emin adımlarla ilerleyeceksiniz. 

2- Gelişminizi kaydedin

Yavaş yavaş kilo kaybediyorsanız bile bir değişiklik gördüğünüz takdirde bunu değişimi kaydedin ki nasıl bir ilerleme kat ettiğinizi görüp azimle çalışmaya devam etmenin yolu olsun. 

3- Ne istediğinize emin olun 

Hedef belirleyin ve istediğiniz şeye göre kendinize rota çizin. Kas mı yapmak istiyorsunuz ya da sadece sıkılaşmak mı ona göre bir program yapın ve yediklerinize de ona göre dikkat etmelisiniz. İhtiyaç duyulan besin farklılaşır unutmayın. Kİlo vermek isteyen kişiler kas yapmak isteyenlerin aksine karbonhidratı fazla yememeli!

4- Farklı besinler tüketin! 

Sıkılmamak için farklı besinler ama aynı zengin değerde olmasına özen göstererek diyetinizi daha katlanır yapabilirsiniz. Düşük kalorili yemek tarifleri yapmayı öğrenmenin tam zamanı hem farklı da olacaktır.

5- Kaçamakların dozajının farkında olun! 

Kontrollü bir şekilde kaçamak yaparsanız bunun pek zararı olmaz ama kontrolü elden bırakmamak lazım. Gerekirse bir çizelge oluşturun ve hangi günler ayda ne kadar kaçamak yaptığınızı görün böylece emeğinizi çöpe atmada daha temkinli olabilirsiniz!

6- Yavaş çiğneyin! 

Yemeği yavaş çiğnemek tokluk hissini arttıracaktır. Beyninize tokluk sinyalinin gitmesi için 20 dakika geçmesi gerekir. Bu süre zarfında yemeğinizi fazla tüketmek yerine çok çiğnemeyi tercih edin bakın tokluk hissi gelecektir.

7- Açken alışverişe çıkmayın!  

Yapılan en kötü şeylerden biri ve hepimiz yapıyoruz bunu! Açken alışverişe çıkmamaya özen gösterin çünkü tuzağa düşmek olur! 

8- Gerçekçi olun mucize diyete kanmayın!

Hızlı bir şekilde kilo vermeyi vaat eden diyet tüccarlarına kanmayın çünkü bçyle bir şey eğer aşırı kilolu değilseniz oldukça zor. Uzun vadede size zarar veren bu diyetler yağdan değil kastan ve sudan kaybetmenizi sağlar ki bu hiç sağlıklı değil!

9- Kahvaltı önemli!   

Kahvaltı tüm gün ihtiyacınız olan kalorinin %20'sini içerir. Günün en önemli öğünüdür. Enerji ve sağlık için bu öğünü atlamamalısınız!

Kahvaltı için öneri!

Süt ürünleri; süt, yoğurt, peynir, tereyağı

Meyve 

Tahıllı gıdalar

Meyve suyu taze sıkılmış

Kahve veya çay

10- Bol bol su için! 

Gün boyunca yeterli miktarda su içmek kritik önem taşır. Bunun, sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olduğunu unutmayın. Bir gün için tüketilmesi önerilen su miktarı 1.5-2 litredir, sade su, çay ve hatta sebze suyu olarak tüketilir.

 

Yorumlar