Çilekli tart tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Çilek mevsimi geçemden sizler için leziz çilekli tart hazırlamaya karar verdik. İşte çilekli tart tarifi ve malzemeleri...

Çilekli tart tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Çilek severler buraya. Bugün elmaelma.com okurlarımız için lezzetine doyamayacağınız çilekli tart hazırladık. Çilek mevsimi bitmeden taze taze çileklerinizi alıp yapacağınız bu tarifi çok seveceksiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
150 gram soğuk tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
5 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
500 gram çilek
Tart kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI: 

Tartın kremasını hazırlamak için; derin bir kaba aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle çırpın. Toz şekerler tamamen erimiş ve karışımın rengi beyaza dönük olmalı.

Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmında kalan çekirdekli kısmını sivri bir bıçağın ucu ile kazıyın. Soğuk sütü küçük bir tencereye aktarın. Elde ettiğiniz vanilya özü ile kısık ateşte kaynatın.

Çırpılmış yumurta sarılarını, kaynamakta olan süt ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak süt tenceresine aktarın. Aralarda karıştırarak, kısık ateşte koyu bir krema kıvamını alana kadar pişirin.

Ocaktan aldığınız krema karışımına azar azar tereyağı katıp, kıvam alması ve renginin berrak olması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Soğuması için ayrı bir kaba aldığınız kremayı, ılındıktan sonra üzerini kapatın. Buzdolabında en az bir saat kadar bekletin.

Tart hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotuna alıp karıştırın.

Küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını azar azar katıp karıştırma işlemini sürdürün.

Son olarak yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp bir parça daha karıştırmaya devam edin.

Tahta bir kaşıkla toparladığınız tart hamurunu, yatay şekilde streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız maksimum 27 cm.'lik bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.

Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin.

Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanını fırından alın, dinlendirin.

Geldik sonuna. Buzdolabında soğuyan kremayı tartın orta kısmına boşaltın. Üzerini düzelttikten sonra uç kısımlarını kesip ortadan ikiye böldüğünüz çileklerle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar