Çocuğa empati duygusu nasıl öğretilir başkalarının düşüncelerini tartışın!

Çocuklara empati duygusu nasıl öğretilir? Gelecekte daha iyi bir birey ve sorunsuz bir hayat için çocukların empati duygusunun gelişmesi oldukça önemlidir.

Çocuğa empati duygusu nasıl öğretilir başkalarının düşüncelerini tartışın!

Çocukların geleceğini hayat tarzlarını, düşünce yapıları için kaygılanan ebeveynlerin sıklıkla merak ettiği konulardan biri olan 'Çocuklara empati duygusu nasıl öğretilir?' sorusunun cevabını elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! Her şeyden önemlisi çocuğunuza empati duygusunu iyi bir şekilde aşılamak için bir başkasının düşüncesi hakkında tartışmak ve doğrularını ve yanlışlarını tartışabilmeniz çok önemlidir. Gelecekteki yaşamlarında daha iyi bir birey olabilmeleri ve karşılaşacakları insanlarla daha iyi bir iletişim kurabilmeleri için empati duygusunu geliştirmenin en önemli aşamalarını haberimizin devamında okuyabilirsiniz. 

ÇOCUĞUNUZLA BİR BAŞKASININ FİKİRLERİNİ TARTIŞIN!

Gerçek hayattaki karakterleri, kitapları ya da filmleri malzeme ederek insanların nasıl hissettiği ve nedenleri üzerine çocuğunuzla konuşun. Hangi benzersiz deneyimlerin onların o şekilde hissetmesine sebep olduğunu tartışın. Yapılan araştırmalar, okudukları kitaplardaki karakterlerin duygularını paylaşan çocukların sadece okuyanlara göre çok daha fazla empati sahibi olduğunu gösteriyor.

ÇOCUĞUNUZA İHTİYACI OLAN GÜVENİ SAĞLAYIN!

Araştırmalar gösteriyor ki güvenli bağları ve ilişkileri olan çocuklar, diğer çocukların sorunlarını daha çok önemsiyorlar.

ÇOCUĞUNUZA HER FIRSATTA SARILARAK SEVGİ VERİN!

Araştırmalara göre sarılma, gıdıklama ya da diğer fiziksel temaslardan nasibini alan insanların oksitosin seviyelerinde artış oluyor. Bu da diğerlerinin duygu ve deneyimlerini anlamakta önemli rol oynuyor.

ÇOCUĞUNUZUN FİKİRLERİNİ ÖNEMSEYİN VE UNUTMAYIN!

Bunu yapmanız çocuğunuzun, yanlış varsayımlar ya da engellemeler olmaksızın, benzersiz bakış açıları ve duygularını tartışabilmeye zemin hazırlar. Aynı zamanda "diğer insanların benzersiz hedefleri, istekleri, inançları, duyguları, düşüncelerini kabul etmek iyidir" fikrini aşılamaya yardımcı olur.

ARA SIRA KÜÇÜK OYUNLARLA ROL YAPIN!

Bir araştırmada çocuklardan yaşlı insanların yaşadığı zorlukları taklit etmesi istenildi ve sonuçta yaşlı insanlara çok daha fazla empati duydukları gözlemlendi. Bazen sadece düşünmeleri ya da hayal etmeleri değil, anlamaları için taklit etmeleri, yaşamaları gerekebilir.

OLUMSUZ DÜŞÜNCELERLE NASIL BAŞEDEBİLECEĞİNİ ANLATIN

Ebeveynleri kendilerine sadece üzgün olduklarında değil, her zaman sempati ve rehberlik ile yaklaşan çocukların empati göstermeye daha yatkın oldukları ortaya konmuştur.

Yorumlar 1 yorum